notur toprak arası 290 volt

Motorlara giden hatlardan birinde, R fazının çokta iyi olmayacak şekilde toprakla teması söz konusu. Arıza motorlar devreye girdikçe oluştuğuna göre motora ait kontaktörten sonraki kısımda avometreyle ölçüm yapılarak, arızalı kısım tespit edilebilir diye tahmin ediyorum.

Veya, tesisde, motorlardan veya alıcılardan birinde "R" fazı direnç yaratıp sigorta atırmıyacak bir kısa devre yapmış. Mümkunse, her bir alıcıyı teker teker çalısdırıp arızanaın ne zaman hangı alıcıda oldugunu gözlemleyın.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
290V ölçtüğün Nötr le toprak arasına uygun bir sinyal lambası bağlayarak uçlarındaki gerilimi ölç. Sıfıra yakın ise ölçtüğün gerilim indiksiyondur. Topraklamalarını kontrol et. Sinyal lambasının uçlarındaki gerilim 20V tan büyükse aynı yere büyük güçlü bir cihac (5kW ısıtıcı olabilir) bağla uçlarındaki gerilimi ölç 20-30 V un altındaysa ısıtıcıyı bağladığında herhangi bir yerdeki bir cihaz çalışıyor olmalı (bir röle veya kontaktör çekebilir sinyal lambası yanabilir) . Isıtıcı bağladığında çalışan cihazın nötr hattını kontrol et.

Kolay gelsin...
 
selam topraklamanda problem var gibi gözüküyor bi kontrol et ikincisi 500 voltu çok mu aradınız niye 500 volt açıklarsan sevinirim.
selamın aleyküm arkadaşlar tesisimizde 6,3/500v bağlantı gurubu dyn5 olan trafomuz mevcut .bu trafonun sekonderinden birçok motor besleniyor.sıkıntı şurda motorları devreye aldığımızda fazlar kendi aralarında 500v. 3 faz notur arası 290v r fazı toprak arası 0v. t ve s fazları toprak arası 500v okunuyor.noturle toprak arası 290 v okunuyor.ve bu arıza motorları devreye aldığımızda hemen gelmiyor 5sn sonra yavaşça geliyor.veya gidiyor.trafonun nöturü motorlara gitmiyor.motorlara giden notur ayrı bir toprak barasından alınmış.arıza esnasında motor akımlarında değişiklik olmuyor. fikri olan varmı?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst