Toprak hattinda nötr var !

nötr toprak kablo tesbiti ?
ikinci bir yerden nötr toprak bağlantıları var mı ?
makina gövde topraklaması .
makina nedir ?
ne zaman ortaya bu olay çıktı .
buton değişme durum ?
soru sormuşunuz makina çalışıyor çalışmıyor durumu aşamalarını belirtmemişiniz ?

buton bağlantısının fotosunu yayınlasaydınız ve açıklamalar yazsaydınız .
Fide yetiştiren bir makine bu aslında makine demek ne kadar doğru bilmiyorum. Çünkü cihaz monofaze 230W çekiyor çok büyük yüklü bir şey değil yani.
Cihazın gövde topraklaması mevcut.
Bu olayı ben geçen hafta tespit ettim ama daha öncesinde ortaya çıkmış olabilir.
Stop butonunun durumunu hiç değiştirmiyorum bu ölçümleri alırken hep açık durumda makine içerisine enerji vermiyorum. Şöyle açıklıyım şebekeden gelen monofaze faz ucu cihaz içerisinde stop butonu, sigorta, dağıtım barası, güç kaynağı şeklinde bir yolu izliyor. Nötr ve toprak ise direkt şebekeden geldiği gibi dağıtım barasına gidiyor.
Ama asıl soru şu fotoğrafta da açıkça belirttiğim gibi cihazın fişini dükkandaki prize normal ve ters olarak taktığımda ilginç ölçümler alıyorum.
Sadece makine içinden ölçüm almadım bu arada makine bağlı değilken de fotoğrafta madde 1 de belirttiğim ölçümler alıyorum.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
prizde olabilir araştır belki buzdolabı varsa onda olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,188
Mesajlar
915,702
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst