Panodaki nötr hattına topraklama bağlamak

morbeyaz

Üye
Katılım
21 Ağu 2008
Mesajlar
534
Puanları
6
Yaş
39
Merhaba.


4 katlı bina ve daire olarak kullanılıyor. 4 monafaze sayaç ve bir de merdiven sayacı var. Kofrede 3 faz var. Ben bahçeye bakır çubuk çaktım ve 6 mm Nya kablo ile panodaki ana nötr hattına bağladım. Direkten kopma olursa bahçedeki toprak hattını kullanır diye. Cüneyt Hocamın yazısını okudum. Nötr'e bağladığım toprak hattını iptal etmei miyim?
cüneyt.JPG
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Merhaba.


4 katlı bina ve daire olarak kullanılıyor. 4 monafaze sayaç ve bir de merdiven sayacı var. Kofrede 3 faz var. Ben bahçeye bakır çubuk çaktım ve 6 mm Nya kablo ile panodaki ana nötr hattına bağladım. Direkten kopma olursa bahçedeki toprak hattını kullanır diye. Cüneyt Hocamın yazısını okudum. Nötr'e bağladığım toprak hattını iptal etmei miyim?Ekli dosyayı görüntüle 100997
kaçak akım rölesini o bağlantıda nasıl kullanıyorsun? Ayırmanız gerekli.
 
Kaçak akım rölesi yok. Panoda bağlayacak yer de yok. Sayaç girişi ve sayaç çıkışı 32 Amper sigorta var. Başka da bir şey yok.
 
Benim merak ettiğim, direkten nötr koparsa, mahallenin faz dönüşü benim nötr hattına bağladığım topraklama hattına mı yüklenir? Sonuçta bakır çubuk 6 mm Nya kablo ile panodaki ana nötr hattına bağlı. Yani benim nötr'e faz dönüşü gelirse apartmandaki tüm cihazlar gelen yükle yanar ( Yanar mı ).
 
Olay Cüneyt ustanın izah ettiği gibidir. Böyle bir bağlantının su gibi eridigine şahit oldum. O kabloyu nötr için değilde koruma topraklamsi için kullanmanız uygun olur.
 
Olay Cüneyt ustanın izah ettiği gibidir. Böyle bir bağlantının su gibi eridigine şahit oldum. O kabloyu nötr için değilde koruma topraklamsi için kullanmanız uygun olur.

tknsyn Hocam. Binada topraklama hattı var. Kaçak akım rölesi sürekli attığı için sigorta kullanılıyor. Yazdığım gibi. Cüneyt Ustanın yazısından sonra bugün bağlantıyı çıkardım. Toprak ucunu panonun sacına bağlarım. İşe yaramış olur. Teşekkür ederim.
 
nötr nötr toprak topraktır madem toprak çektin niye nötre bağlıyon ver binanın toprak hattına gitsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Geri
Üst