Termik röle veya motor koruma şalteritavsiye

yonzoglu

Üye
Katılım
11 May 2010
Mesajlar
148
Puanları
1
Yaş
40
Arkadaşlar merhaba bir uzaktan da kontrol edilebilen sistem düşünüyoruz motorlar ileri geri hareket edecek.Sorun termik röle veya mkş attığında da uzaktan tekrar kapatmak için bir röle mevcut mu?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Mekanik müdahaleli ürünler işinizi görmez. Kael'in KE-DP01-100 model numaralı ürünü var:
http://www.kael.com.tr/pdf/ke-DP01-100A turkce.pdf

Bunu termik röle gibi de kullanabilirsiniz. Çok fonksiyonlu bir röledir. Faz sırası, düşük/yüksek gerilim, düşük/yüksek akım gibi ayarları da mevcuttur.
Çekilen akım, ayarlanan akımı aştığı anda kuru kontağı konum değiştirir ve röle "Aşırı Akım Koruması" uyarısı verir. Eğer ki siz isterseniz röle aşırı akım uyarısı verdiğinde, herangibir "temas" olmadan tekrar devreye girsin istiyorsanız, Kilitleme Fonksiyonu'ndan Kilitleme Sayacı'nı oto konumunda bırakmalısınız. Bu olaylar sonusunda, motor etiket değerinden fazla akım çekildiğinde, röle sistemi açar, motor durur, çekillen akım azalır, röle tekrar sistemi enerjilendirir, motor tekrar çalışmaya başlar. Ama motorda mekanik olarak bir arıza oluşmuşsa ve buna istinaden aşırı akım çekiyorsa, bu olaylar sonucunda arıza daha da büyür bilginiz olsun...

Röle kullanımı için KAEL Müh. ile irtibata geçebilirsiniz. Linkini verdiğim ürünün akım trafoları (100A'e kadar) kendi üzerindedir. 100A üzeri için KE-DP01 ürününü (ilave akım trafolarıyla) kullanabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,338
Mesajlar
916,811
Kullanıcılar
450,178
Son üye
Esat YILDIZ

Yeni konular

Geri
Üst