Motor Koruma Şalteri mi Termik Röle mi ?

Termik röle motor koruma şalterinin ancak nallarini toplar. Ani aşırı akim ve kısa devre koruma yok. Faz kaybı koruması yok. Aşırı akim koruması da kontaktorun bobin kontagini açtırmak üzere kurulu. Direk devre açması da yok. Aynen @sami inci babanin dediği gibi tarihin derinliklerinde kalsın termik röle bir zahmet. Daha da ordan gelmesin.
Kullandığınız devreye göre termik röle kontaktörler ve manyetik açıcılar ile desteklendiğinde m.k.ş' nin temel işlevselliğini kazanmış olur.
M.K.Ş ' açtırma bobini, düşük gerilim bobini vs. ihtiyaca göre bir çok aksesuarı içinde barindirabilir.
Tercih ne olmalıdır: ihtiyacınız doğrultusunda ekonomik tercihler planlamada yön verebilir ancak devrenizin akım değeri ve üretici firma da belirleyici olacaktır. Örneğin Federal 80A'e kadar M.K.Ş. daha üst değerlerde termik röle tavsiye etmektedir.
Kaliteli korumadan tasarruf edilen ! para,
bobinajcıya yazar.Motordaki verim kaybı-
da,bonususur !;)
https://mall.industry.siemens.com/mall/tr/tr/Catalog/Product/3RB2283-4AA1 Siemens Sirius Motor Koruma Rölesi
Şundan da kullandık ama ZEV kadar keyif alamadık.

paylaştınığınız bu değerli bilgiler için ben de sizlere teşekkür ederim :)
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst