Türk ahşap oyma örnekleri

Umut var hocam. Sen neler başarmadınki. :D
 
Demek ki 3mm ile 1 saat sürüyorsa 1mm ile 3 katı sürecek.
Umut var hocam. Sen neler başarmadınki. :D
Ramer ustanın dediği gibi bir iki gün makine çalışacak ama en nihayetinde duvara asmaya değecek bir şey çıkarsa amenna. Yalnız halen güzel bir stl bulabilmiş değilim. En sonunda 1 hafta uğraşıp aşağıdakini vektörel çizeceğim.

Bu arada meraklısına, bu çalışma Cordoba İspanya'da bulunan Medina Azahara (Işıldayan/parlayan şehir anlamında ) sarayından. İspanya'nın güneyi ile Fas arasındaki Cebelitarık Boğazı arap müslümanlarının İspanyaya geçişine imkan verdi. Çok güzel bir şehir kurdular ve 900'lü yıllarda bahsettiğim sarayı inşa ettiler. İslam tarihinin en güzel yapıtlarından biridir. İmkan olsa şahsen görmek isterim.

Arabesco_de_Medina_Azahara_(2)_(Córdoba,_España)[1].jpg
 
Valla hayran kaldım. İşcilik çok ince.
Şimdi bişe diycem,1 usta, çatıyı 10 günde yaparsa. 10 usta bir günde yapardan yola çıkarsak, sen +1 spindle daha bağla makineye, madem 3 katı zaman gürültü çekeceksin, 1 yövmiyede, 2 tane çıkmış olsun.

 
Rolyeften netice almak istiyorsan kucuk caplı Ball end yada daha iyisi linkteki gibi bir takımla çalışman lazım. Adımlar ne kadar küçükse rolyef o kadar düzgün ve uzun zamanda çıkar.

http://www.aliexpress.com/item/Free...-carbide-Coated-Tapered-Ball/32234975362.html
Rölyefin kabasını almak için parmak freze mi kullanılır yoksa baştan sona aynı uç mu kullanılır? Linkini verdiğin uç mesela.
 
Eğer finish bıçağın kabayıda alabilecekse direkt finish yapabilirsin. Yada önce hızlı bir kaba alırsın daha sonra finish işinide hızlı yaparsın. İkiside makbuldür. Yoğurdu nasıl yediğine bağlı.
Kaba alma işlemi genelde testere diyede tabir edilen kaba talaş bıçağıyla yapılır.
Bu tür bıçakların talaş alma kabiliyeti çok yüksektir. Ayrıca yan adımlarıda yüksek tutabilirsin. Ama düz parmak freze ilede kaba alınabilir tabiki. Takım çapı yapılan işe ve finish de kullanılacak takıma göre ayarlayabilirsin.
Resim_1350992123.jpg
 
Son düzenleme:
Araştırdığım kadarıyla Artcam'in güzel bir becerisi varmış. Resimdeki koyu kısıları derinlik olarak algılayıp buna göre 3d obje yaratıyormuş. Denemeye değer.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,260
Mesajlar
916,279
Kullanıcılar
450,082
Son üye
feritkvl14

Yeni konular

Geri
Üst