Suda elektrik var!

termosifon

Üye
Katılım
20 Eki 2017
Mesajlar
20
Puanları
1
Yaş
31
Merhabalar, şu ana kadar derdimi çözecek elektrikçi bulamadım umarım yardımınız dokunur. Elektrikten az çok anlarım ev içi tesisat ufak tefek tamirat vb. ancak bulnduğum yerde hiçbir tesisat düzgün olmadığından neyin ne olduğunu anlamak çok güç. öncelikle evime yeni taşındım ve evde termosifon kullanılıyor. Duş esnasında suda elektrik olduğunu farkettim apar topar çıktım. elektrikçi çağırdığımda gelip sigortadan bağlı olmayan toprak kablolarını bağladı ve gitti ayrıca suda hala elektrik vardı ve bunu söyleyince suda az miktarda elektrik olmasının normal olduğunu söyledi ( bina suyu sondaj ve motor ile su iletiliyor bunlarda olabileceğini söyledi) ve benim adama karşı güvenim kalmadı. Evi bir müddet kullanmadım tekrar geldiğimde yine suda elektrik olduğunu farkettim ( yara olan yeri ısırıyor bilirsiniz, kontrol kalemini de yakıyor) tekrar çağırdım aynı adamı ekstra masraf çıkmasın düzeltsin diye ne olduğunu anlamadığım bir iki kabloyu farklı bağladı o sıra elektrik yoktu suda. sonra ee benim içime kurt düşmüş bi kere paranoyak oldum zaten tırnağımın kenarını yaralıyorum kolayca elektrik olduğunu farkedebileyim diye. artık düzgün bi elektrikçi soruşturdum birini buldum çağırdım geldi. daireye gelen toprak binadan gelen toprak hattına bağlı değilmiş. ( ki zaten ben sürekli toprağı fazı nötürü filan kontrol ediyorum prizden, sigortadan, dairenin içinden gelen toprak hattında prizlerde elektrik olduğunu farketmiştim ve bunu adama söyledim) apartmandan benim daireye gelen toprak hattını deneme yanılma ile buldu
(dairenin elektrik olan toprak kablosunu apartmandaki açıkta olan topraklara dokundurduğunda dairenin içindeki toprak hattındaki kablolarda elektrik kesildi tabi kontrol kalemiyle kontrol ediyoruz) apartmandan toprağı daireye çekti topraklardaki elektrik gitti suda da bişey yok. ama ben termosifon açıkken suyu kullanmıyorum duşa filan girmiyorum tabi suyu ısıtıp termosifonu kapatıp duşa giriyorum. sonra bi iki güne termosifon açıkken duşa girdim ve yine elektrik olduğunu farkkettim. aradım adamı ee gelmedi.(burda birine iş yaptırmak çok zor ) sonra dün termosifon kapalıyken duşa girdim hiçbişey yok çıktım banyoyu temizlerken birden sudan elektrik geldi(standart çalışan aletlerden farklı bişey takılı değildi, çamaşır makinesi de çalışmıyordu o sıra) tepemin tası attı yine yan komşuya sordum acaba o an farklı bir aleti prizemi taktı diye hiçbişey düzgün değilya belki bağlantılardan kaynaklıdır o daire ile benim daire arasında dedim yok takmamış. bi 10 dk sonra filan sudaki elektrik gitti bugün hiç denk gelmedim elektrik olduğuna. ve sebebin neyden kaynaklı olduğunu bilmiyorum.
NOTLAR
-termosifondan değil diye düşünüyorum çünkü açıkta olsa kapalı da olsa sudaki elektrik gelebiliyor(termosifonun sigorta bağlantıları doğru diye düşünüyorum çünkü fazı ve toprağı biliyoruz diğeri nötr olacak artık, ancak sigortada ilginçlikte var )
-buralarda kaçak çok kullanılıyor bizim binada kullanılıyor mu bilmiyorum bağlantıları değiştiriyorlarmış binanın daireme gelen yada daire içinde tesisatta sıkıntı olabilir diye düşünüyorum
-son gelen elektrikçiye sordum benim dairede kaçak var mı varsa normal elektrik yap diye yok dedi(burda herkes kaçak çekmeyi biliyor)
- sigortada sol taraf binadan gelen sağ daire. sigortada üstteki kırmızı faz 5 sigortaya bağlı, sol attaki sarı-yeşillerin biri toprak bulduk onu diğeri sigortaya girmiş ve yine soldan gelen mavi ile sağ tarafta daireden topladıkları nötrler ile aynı zamanda soldan gelen sigortaya giren sarı-yeşille birlikte birleştirmişler anlamadım orayı, sol alttaki siyahı hiç bilmiyorum her birini sağa sola çekip iyice bakmadım
-daireye 240 volt mu 380 mi geliyor bilmiyorum
- sanırım binanın toprağı binanın altına gömülü imiş su boruları ile teması varmı varsa ne olur bilmiyorum
-son çağırdığım elektrikçiyi yine çağırdım yarın gelecek bakalımda güvenemiyorummm
-kafayı yiyeceğim artık elektriğe önceden çok çarpıldım ama suda olunca tedirgin oluyo insan tek yaşıyorum kurtulma ihtimalim yok.
-termosifon 1800w amperini bilmiyorum
Yorumlarınızı bekliyorum sağolun şimdiden
Yazım yanlışlarını mazur görün.
 

Ekli dosyalar

  • 20171020_204020.jpg
    20171020_204020.jpg
    396.1 KB · Görüntüleme: 338
Moderatör tarafında düzenlendi:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Bu kadar kastırmanıza gerek yok gelen elektrikçiye bir tane kaçak akım rölesi taktırın hem evinizi korusun hemde termosifondan kaynaklı çarpılma riskini ortadan kaldırsın.Topraklamanız kötüde olsa kaçak akım rölesi yine koruma yapacaktır.Kaliteli marka 30 miliamperlik kullanırsanız sorununuz tamamen çözülür.
 
Son düzenleme:
Bu kadar kastırmanıza gerek yok gelen elektrikçiye bir tane kaçak akım rölesi taktırın hem evinizi korusun hemde termosifondan kaynaklı çarpılma riskini ortadan kaldırsın.Topraklamanız kötüde olsa kaçak yine koruma yapacaktır.Kaliteli marka 30 miliamperlik kullanırsanız sorununuz tamamen çözülür.
Kaçak akım rölesi, herhangi bir kaçak durumunda akımı mı kesiyor? Baktım da anlayamadım tam.
 
Kaçak akım rölesi, herhangi bir kaçak durumunda akımı mı kesiyor? Baktım da anlayamadım tam.

Evet diyelimki siz duş alıyorsunuz suda hafiften sızıntı akımı var eğer bu değer 30 miliamperi geçerse röle hemen enerjiyi keser ve sizi korumuş olur.
 
Evet diyelimki siz duş alıyorsunuz suda hafiften sızıntı akımı var eğer bu değer 30 miliamperi geçerse röle hemen enerjiyi keser ve sizi korumuş olur.
O zaman öncelikli olarak kaçak akım rölesi taktırırım. Sonrasında sorunun kaynağı daha sağlıklı bir biçimde bulunmaya çalışılır. Teşekkür ederim içimi rahatlattın.
 
O zaman öncelikli olarak kaçak akım rölesi taktırırım. Sonrasında sorunun kaynağı daha sağlıklı bir biçimde bulunmaya çalışılır. Teşekkür ederim içimi rahatlattın.

Hatta şöylede yapabilirsin evin girişine taktırırsın çıkışını sigortalara verirsin eğer kaçak akım atarsa hangi sigortadan arızanın geldiği belli olmuş olur.Arızalı kısmı tespit etmiş olursun.
 
Hatta şöylede yapabilirsin evin girişine taktırırsın çıkışını sigortalara verirsin eğer kaçak akım atarsa hangi sigortadan arızanın geldiği belli olmuş olur.Arızalı kısmı tespit etmiş olursun.
Yarın gelecek olan elektrikçiye bu şekilde iletirim öncesinde araştıracağım zaten, burada her işi baştan savma yapıyorlar malesef.
 
kaçak akımla beraber ev girişinde ki sigortanın atacağı kesin mi peki
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst