Mavi Nötr Yanlış Bağlanmış!

akiko6823

Üye
Katılım
31 Ağu 2023
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
33
Merhabalar. Elektirik sayacımdan yeni bir hat çektirdim. Herşey bitince en son kabloyu sayacımdaki sigortaya bağlarken mavi kablo (sanırım nötr) bağlarken bütün apartmanın elektiriği attı.Tekrar bağladı yine attı. Sonra elektirikci ustamız niye böyle oldu diye bakarken bina yapım aşamasında benim daire olan 7 numaranın mavi kablosunu 9 numaralı dairenin sigortasına 9 'daki mavi kabloyuda benim 7 nolu dairenin sigortasına bağlamışlar. Usta düzeltti ancak akşam 9 numaralı daire sahibi elektirikler 2-3 kere gitti kombinin anakartı yanmış. Prizde olan telefonların sarzı filan yanmış. Bunlar ben işlemleri yaptırırken olmuş. Sanırım 2 kere elektirik gittiğinde oldu. Bu durum olabilir mi? Şuanda bir sıkıntısı yokmuş ancak tedirgin oldum.
Beni bu konuda aydınlatabilirmisiniz.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Komşunuzun zararını siz mi yoksa elektrikçiniz mi karşıladı?

Elektrikli araç şarjı için olsa gerek.
Evet elektrikli araç için.
Sadece kombi kartı yanmış komsu ile aramızda hallettik tanıdık diye para almadı ancak bu nasıl oldu anlamadim , bütün apartmanın elektriği gitti o anda mk oldu yoksa benim bilmediğim görmediğim birsey yaparken mi oldu? Bana sadece nötr hatları bina yapılırken karıştırmışlar dedi hatta bana düzelteyim eskisi gibi takayım dedi düzelt dedim.
Simdi 2gündür bir sıkıntı yok ancak tedirgin oldum dikkat etmem gereken ne var bilmiyorum.
 
sayaçtan notr hattını cıkarınca cihazlar dolaylı olarak iki faz arasında kalıyor (R-T) ve yüksek voltaja maruz kalıyor ondan dolayı kartlar yanmıştır.
 
sayaçtan notr hattını cıkarınca cihazlar dolaylı olarak iki faz arasında kalıyor (R-T) ve yüksek voltaja maruz kalıyor ondan dolayı kartlar yanmıştır.
Yuksek voltaj tanımlaması yanlış. İki cihaz birbirine seri bağlı hale geçip birer uçlarından değişik fazlardan beslenmiş oluyor. Bu durumlarda nasıl bir arıza oluşabileceğini kestirmek pek mümkün değil. Her halükarda birşeyler hapı yutuyor
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,753
Kullanıcılar
449,973
Son üye
sfc16

Yeni konular

Geri
Üst