steam welding acil yardım ço önemli

Katılım
14 Tem 2007
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
39
merhaba herkese
ben bir farikada bakımcı olarak çalışıyorum.kaynak hatlarından birisinde geçen hafta steamwelding yapan makinada bir arıza oluştu.bu arada hat panel radyatör üretiyor.
makina kaynak yapıyor fakat asla normal akım değerinde kaynak yapmıyor.diğer makina ile(ikisi birbrine bağlı aynı anda aynı sacı kaynatıyor)arasında 50- 60 amperlik bir akım farkı oluyor buda kaynağın tutmasına neden oluyor.
yaptığım işlemler
*kaynak modülünü değiştirdim
*panodaki tristörü değiştirdim
*ateşleyici kart devresini değiştirdim
*trafo tristörünü değiştirdim
*trafoyu değiştirdim
*kaynak yapan elektrot kafalarını söküp bara ve fırçalarını kontrol ettim.baskı yapıyor ve herhangi bir kopukluk yok yapraklarında
şimdi bir ALLAH ın kulu bana söyleyebilirmi bunun nedeni nedir
resmen bütün sistem yenilendi ama(kablo da dahil) ama hala sorunu çözemiyorum.kafayı yıyecem
kaynak modülünden akım değerlerini ne kadar arttırırsam arttırayım sonuç yine aynı.belli bir değerden yukarı çıkmıyor akım???
bilgisi yorumu tecrübesi olan arkadaşlar lütfen bir yardım
 
kardeş herşeyi yapmışsın tristör,shunt,vs. fakat şunuda bir dene arızaya birde kontrol ünitesinden bak bizde tımer contaktör dediğimiz kısımda trans oranlarını kontrol et,kaynak zamanı soğuma zamanı gibi,birde benimbildiğim kadarıyla (kullandığımız sistemde)akımı arttırmak yerine trans oranında gördüğün değeri düşür akım artacak,yükseltirsen düşer,bunun yanında kaynak zamanı değerlerini kontrol et. araba fabrikasında çalışıyorum beşyüz adet kaynak sistemimiz var,yardımcı olmaya çalışırım.
 
topraklamanı kontrol et ayrıca akım değerlerinde artma varmı kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,252
Mesajlar
916,211
Kullanıcılar
450,067
Son üye
ERENLER04

Yeni konular

Geri
Üst