kaynak modülü arıza çok önemli(en azından benim için :))

Katılım
14 Tem 2007
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
39
merhaba herkese
ben bir farikada bakımcı olarak çalışıyorum.kaynak hatlarından birisinde geçen hafta steamwelding yapan makinada bir arıza oluştu.bu arada hat panel radyatör üretiyor.
makina kaynak yapıyor fakat asla normal akım değerinde kaynak yapmıyor.diğer makina ile(ikisi birbrine bağlı aynı anda aynı sacı kaynatıyor)arasında 50- 60 amperlik bir akım farkı oluyor buda kaynağın tutmasına neden oluyor.
yaptığım işlemler
*kaynak modülünü değiştirdim
*panodaki tristörü değiştirdim
*ateşleyici kart devresini değiştirdim
*trafo tristörünü değiştirdim
*trafoyu değiştirdim
*kaynak yapan elektrot kafalarını söküp bara ve fırçalarını kontrol ettim.baskı yapıyor ve herhangi bir kopukluk yok yapraklarında
şimdi bir ALLAH ın kulu bana söyleyebilirmi bunun nedeni nedir
resmen bütün sistem yenilendi ama(kablo da dahil) ama hala sorunu çözemiyorum.kafayı yıyecem
kaynak modülünden akım değerlerini ne kadar arttırırsam arttırayım sonuç yine aynı.belli bir değerden yukarı çıkmıyor akım???
bilgisi yorumu tecrübesi olan arkadaşlar lütfen bir yardım
 
Sanırım bu punta kaynağı di mi?
Bazen soğutma suyunun,havanın nemini kaynak kolları üzerinde yoğunlaştırmasından dolayı,yaprakların oralarda oksitlenme yapabiliyormuş.
Bir de her şey değiştirdim demişsiniz.Aslında beraber çalışan kaynak makinasınınki ile yer değiştirirseniz bence daha güzel olur.sorun diğer kaynak makinasına geçiyor mu bakarsınız.punta makinaları ile çok uğraştım ama bu garip.
Bir de hocam bir şekilde gövde kaçağı falan olabilir mi makinada.ayrıca aşırı ısınıp korumaya geçiren bir sistem varsa soğutma sistemini de kontrol etmeni öneririm.
 
sağol tavsiyelerin için
ama sorun su soğutmanın yapraklarda terleme yaratmasında en azında öyle olduğunu düşünüyorum.yaprakların araları dediğin gibi aşırı oksitlenmişti.onuda artık sinirden yaprakları kestim öyle buldum :) neyse tecrübe oldu.modülleri değiştirdim ama sorun diğerine geçmedi.kaynak kafalarını değiştirmek ise diğeriyle yemedi açıkçası(tanesi 75-80 kg 4 kafa yorar bayağı)ama neyse dün çözdüm böylelikle sorunu
tavsiyelerin için tekrar sağol
 
Osman Bey'e teşekkür et :)
Osman Bey kim diyeceksiniz.Eski müdürüm,mühendisim ve ustam.
yeni punta aldığımızda,Mustafa soğutma suyunu 15 derecenin altına düşürme,terleme yaptırıp yaprakları oksitlendiriyormuş,sonra da iyi kaynak yapmıyormuş demişti.Mübarek adamın tanımadığı kişilere bile faydası oluyor ya.Allah hepimize insanlara faydalı olmayı nasip etsin.Sorunun çözüldüğü için çok sevindim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,106
Mesajlar
915,018
Kullanıcılar
449,807
Son üye
bdursun

Yeni konular

Geri
Üst