Spot lamba nasıl bağlanır

kubra1806

Üye
Katılım
26 Haz 2015
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
28
Banyodaki bu spot lamba bağlantısı nasıl yapılmış. Direk prizlere bağlanıyor ama spotun üstünde neye göre bağlanıyor. + ve - uç var mı bu spotlarda. Sorduğum sorular saçma olabilir ama gerçekten bilmediğim için soruyorum.

Anl397TeqTP8Fw1YGI3N5atW5f7F4VgU_0d3zYfsN83R.jpg
AgvO9nz_1jt8NmKZLGL0MAjKna_Ym5xWXk-Io7fdjjjr.jpg
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Bu spot ampüller büyük ihtimal 220 volt.

Evet pirizden enerji direkt alınmış resimlerde görünen bir trafo yok ve alttaki resimde en sağda gördüğünüz anahtardan geçirilerek açma kapama kontrolü sağlanmış.

+ ve - uçları yok. Nihayetinde akkor flamanlı lambalar bunlar. tersi düzü yok. Eğer arızalı olanı değiştirmek için düşünüyorsanız takarken yönüne dikkat edilecek birşey değil. Direkt takabilirsiniz. Ancak dikkatli olun. Anahtardan fazı geçirmedilerse lamba soketinde enerji olabilir. Emniyet önlemlerini alarak çalışınız. En garantisi daire girişinden ana sigortayı indirip değiştiriniz.

Dip not yerine takacağınız lambada 220 volt olmalı. Aynı şekle sahip 12 volt lambalarda var lütfen dikkat ediniz.

Bilmemek ayıp değil sorduğunuz soru hiç bilmeyen için yerinde sorular.

Kolay gelsin. :)
 
Sn @serkan_48 'in dediği gibi 220v 50w lamba onlar. Tek anahtar kullanıp kabloya ek yaparak fazı dağıtmış nötrleride birleştirmiş. Bende de vardı aynısından led'e çevirdim size tavsiyem sizde led'e çevirin.
Birebir ampul değiştireceksiniz 220v alın çünkü aynı tipin 12v 50w'da var alıp takarsan anında patlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,526
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst