Sigorta mı fırın mı arızalı

Katılım
6 Eki 2009
Mesajlar
7
Puanları
1
Merhaba Foruma yeni üye oldum güzel paylaşımlar var bende sizlerden yardım bekliyorum...
Geçen gün yeni bir ocaklı fırın aldık servis eve gelip aleti kurdu ve çalıştırdı herşey normaldi servis gittikten sonra bende fırını çalıştırdım yine normal olarak çalıştı. 5 dakika sonra (fırın çalışmadan sadece pirizde takılı iken ) tuvaletin lambasını açmak için düğmeye bastığım anda fırının takılı olduğu pirizin sigortası ve elektrik sayacının üstündeki üçlü ana sigorta attı, ana sigortayı kaldırıp tekrar fırının sigortasını kaldırdım ana sigorta yine attı, fırını pirizden çıkarıp ana sigortayı tekrar kaldırdım prizin sigortası sürekli atıyor ve ana sigortayıda attırıyor. evi yeni aldık daha önce aynı prizle elektrik süpürgesi de çalıştırdık ama böyle bir problem yoktu. Prizleri açıp baktım herhangi bir problem göremedim.Arıza neden kaynaklanabilir acaba?

Ayrıca 7 tane sigorta ve bir adet kaçak akım rölesi var evde (markaları Flash) bunların değiştirmek istiyorum hangi marka ve kaç amperlik önerirsiniz. Teşekkürler
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
kardeş sigortaları değiştirmeni tavsiye ederim , fırının bağlı olduğu linyeye gecikmeli atan sigorta takarsan daha iyi olur
aydınlatma linyeleri için 10 A , prizler içinde 25A öneririm ,
sigortaların markası merlingerin olsun
 
sigorta değerleri hepsi 16 amper 25 ampere yükseltmek tehlikeli olmazmı tesisat açısından
Birde linyeye dediğiniz fırının bağlı olduğu hat değilmi? bu arızada sadec kaçak akım rölesinin atması gerekmezmiydi ana sigorta neden attı anlamadım
Teşekkürler...
 
kaçak akım rolesi sigorta deildir , cihazdan herhangi bir kaçak olduğunda kaçak akım rolesi atar , kısa devvre veya, aşırı akımda kaçak akım atmaz.
priz tesisatlaına 2,5mm2 kablo çeklir , bu kablo mesafeye göre değişir ama yaklaşık 28-30 A akım taşır , 25 A sigorta sorun çıkarmaz.
siz kaçak akım rolesini de değiştirin işi sağlama alın , 40 A 30 mA kaçak akım rolesi kullanın ,
her zaman kaliteli sigorta kullanmaya özen gösterin
saygılaımla
 
forumda gezinirken dikkatimi çekti.flash bence çok dandik bir sigorta.benim tavsiyem sigorta amperine bak 16 amper fırın için ideal.fırını başka bir pirizde dene.sorun yoksa eğer ilk taktığın prizde fırın birkaç dakika çalışıyor ve sigorta attırıyorsa ya fırının bağlandığı sigorta veya prizde temassızlık vardır.yada fırında rezistansta gövdeye kaçak vardır.kolay gelsin.
 
Tesisatta bir kısa devre var sanırım.Önce arıza giderilsin,sonra sigorta değerlerini ayarlatırsınız.
 
iki sigortanın da atması tesistda veya fırında bir problem olduğunu gösteriyor araştımak gerekir.
 
slm flaş ın bu kacak akım rolesi ile başım belada 116 dairelik iş teslim edecem bu role yüzünden edemiyorum
durmadan atıyor neyapacam şaşırdım neden atar benim bildiğim sebebler fayda etmedi birde sizlerden fikir almak isterim msj okuduğunuz icin tşk ederim.
 
slm flaş ın bu kacak akım rolesi ile başım belada 116 dairelik iş teslim edecem bu role yüzünden edemiyorum
durmadan atıyor neyapacam şaşırdım neden atar benim bildiğim sebebler fayda etmedi birde sizlerden fikir almak isterim msj okuduğunuz icin tşk ederim.

Bir kaç dairenin KAR ını daha kaliteli bir marka ile değiştir ve test et ,aynı sorunlar devam ediyor mu?
 

Forum istatistikleri

Konular
129,349
Mesajlar
925,611
Kullanıcılar
451,821
Son üye
abdllahblt

Yeni konular

Geri
Üst