Sayacı izolasyon trafosu üzerinden okumak???

Herkese merhaba
Bir GES sisteminde üretim tarafında nötr olmadığı için süzme sayacın voltaj klemenslerine izolasyon trafosu üzerinden gelmişler. İzolasyon trafosu çıkışlarını ölçtüm voltaj değerleri şalter çıkışlarıyla aynı ancak sürücülerden aldığımız üretim değeriyle sayaçtan okuduğumuz üretim değeri arasında neredeyse %10 fark var. Bu durum izolasyon trafosu dan mıdır yoksa başka bir sebebi var mıdır?

Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Trafo kaybı + Hat kayıpları.Ancak,farkın bu kadar yüksek olmaması gerekir.

Ölçü aletleri klas değerleride faktördür.

Ölçümlerimi yaptım sorunu tespit ettim. İzolasyon trafosu çıkış voltajlarının faz açılarını değiştiriyor. Bu da sayaca reaktif olarak yansıyor dolayısıyla aktif kWh değeri az yazıyor.

Yani izolasyon trafosu üzerinden sayaç, analizör vs. okumayınız.

Ölçümlerimi yaptım sorunu tespit ettim. İzolasyon trafosu çıkış voltajlarının faz açılarını değiştiriyor. Bu da sayaca reaktif olarak yansıyor dolayısıyla aktif kWh değeri az yazıyor.

Yani izolasyon trafosu üzerinden sayaç, analizör vs. okumayınız.
Akım trafoları,izolasyon trafosundan sonra değilmiydi ?

Akım trafoları,izolasyon trafosundan sonra değilmiydi ?
Akım trafolarının izolasyon trafosuyla alakası yok. İzolasyon trafosu kumanda devrelerini besliyor, ayrıca sayacın voltaj girişlerine geliyordu. Ben sayacı izolasyon trafosundan ayırıp, ADP üzerinden voltaj aldım. Sorun düzeldi.

Akım trafolarının izolasyon trafosuyla alakası yok. İzolasyon trafosu kumanda devrelerini besliyor, ayrıca sayacın voltaj girişlerine geliyordu. Ben sayacı izolasyon trafosundan ayırıp, ADP üzerinden voltaj aldım. Sorun düzeldi.

Sonuç olarak,akım ve gerilimin,aynı hat üzerinden alıyor olması gerekir.Onu belirtmek istemiştim.

Forum istatistikleri

Konular
129,474
Kullanıcılar
452,045
Son üye
emre78781

Yeni konular

Geri