sigorta kutusu

saygın34

Üye
Katılım
8 Mar 2014
Mesajlar
24
Puanları
1
merhabalar. resimdeki sigortalar ve sigorta kutusunu değiştireceğim . çok eskiler panodan gelen faz bellide bu karmaşada nötr hattını nasıl bulacağım ve ayıracağım çünkü kaçak akımda takacağım toprak hattı yok ama olsun hiç yoktan iyidir diye düşünüyorum.

MJPagN.jpg
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Bütün bağlantıları söktüğünüzde girişten gelen elektrik kablosuyla aynı borudan gelen diğer kablo nötr dür.Toprak hattı yoksa toprak hattı çekiniz kaçak akım koruması o zaman aktif hale gelir tabi ki prizlerede toprak çekmeniz gerekecek bu durumda maliyet artacak ama madem bu işe kalktınız bence sağlam bir iş yapınız!
 
toprak hattını sadece mutfak için çekebilirim oda çekersem oda sıva üstü olacak çünkü tek prizden çamaşır bulaşık kombi ocak besleniyor buna ek bazen fırın takılıyor görüntü olarak hoş olmayacak ve maliyetde olacak bilmiyorum tam karar veremedim topraklama için.
 
Bu tesisatları k.a.r. tutmayabilir
 
Elektriği kesip ölçü aletinin ohm kademesinde nötr toprak arasında
 

Forum istatistikleri

Konular
128,467
Mesajlar
917,787
Kullanıcılar
450,408
Son üye
omerbehlulka

Yeni konular

Geri
Üst