Jenaratöre tersten elektrik verdim

yavuz31

Usta Üye
Katılım
12 Ocak 2010
Mesajlar
1,193
Puanları
156
Yaş
48
Arkadaşlar 2 jenaratörümüz var 35 ve 65 kwa yanlışlıkla 35 kw çalışırken 65 kw a şalterini açtım 65 kwa jenaratör altörnatöre elektrik gitti bir uğultu duydum 8 saniye sonra farkettim ve hemen kapattım ancak arızalantı jenaratör tamircisi çağırdık altörnatörü söktü götürdü yaptı getirdi çalıştırdık ancak herşey normal fakat led lambalar kısılıp geri aydınlanıyor voltaj regülatörünü değiştirdi biraz düzeldi ama hafifte olsa kısılıp yanmaya devam ediyor birşey olmaz dedi ve gitti bu arıza düzelmezmi veya lambaların bu şekilde hafifce kısılıp parlaması sorun olurmu ? makineler çalışıyor ancak panik halinde çalıştırıyoruz
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
bu arıza düzelebilir de düzelmeyebilir de ... kuvetlle muhtemel en başta sizin diyotlar patladı varistörde gitti voltaj regulatörüde gitti .. eğer sarım yapıldı ve arıza yapmaya başladı ise ya sarım iyi değildir yada regulatör . yada diyotlardan biri kaçırıyordur .. eğer diyotlardada sııkıntı yoksa bunu yapmaması lazım .
eğer yükte yapıyorsa rotorda izalosyon bozukluğu oluşmuştur sarılması gerekir megerle bakmak gerek . genede görmeden bişi sölemek çok afaki bişi olur .
 

Forum istatistikleri

Konular
129,465
Mesajlar
927,120
Kullanıcılar
452,025
Son üye
bulentnar

Yeni konular

Geri
Üst