Servo Seti İhtiyacı

Gümrüğe takılan ürünün vergisi memura bağlı olarak değişiyor diye biliyorum. Benimkiler hiç takılmadı ama takılanlar da çekmekte sıkıntı çekmiyor diye okumuştum. Ürüne bakabilir miyim ? Bazen sahibindene düşüyor bu tarz şeyler takip etmek lazım..

Şu an elimde servo projesi yok ama gelir yakında, istanbuldaysanız gelin bir ara kurcalarız,öğrenmiş olursunuz.. Böyle bir faydamız dokunsun size :)

http://www.yurtdisindanalisveris.com/gumruk-islemleri.html
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
0,75kw frensiz servo takımı= 749 dolar
bu liste fiyatı
burdan yüzde 40 düşün iskontolu fiyatı
 
0,75kw frensiz servo takımı= 749 dolar
bu liste fiyatı
burdan yüzde 40 düşün iskontolu fiyatı
Tşk. Sn. rotsis
Maalesef Benim için oldukça pahalı, Zira aktif olarak mesleğin içinde değilim. Aslen memurum. Ek iş olarak azda olsa PLC işi yapıyorum.
Şu anki çalışmalarım daha çok bilgi birikimine yönelik. Oğlum Meslek Lisesinde okuyor kısmetse ona iş kurma hazırlıkları.. :)
Birde iş yaptığım bir yerde yakında bu konuyla ilgili bir işin gündeme gelme ihtimali var. Peşinen araştırıp öğreneyim dedim. Fazla bilginin zararı olmaz... ;)
 
o zaman step motor ve sürücü kullanın derim. plc ile programlicaksan mantık aynıdır.
 
Servodaki geri bildirim(encoder) olayı önemli değilmi...? Pozisyonlama uygulaması yapıldığında Step motora güvenebilirmiyiz. Birde hep merak ettiğim ters yöne hızlı ani hareket durumlarında step motorlarda kayma oluyormu (Cihaz milindeki yükün ataletinden dolayı). Gönderilen pals sayısı kadar hareket ettiğine göre kayma varsa tam yerine varamayacaktır. Ama Servoda öyle bir sorun olmaz herhalde...
 
yok olmayacaktır temel fark sizin motoru bağlayacağın aksam , hız , tork.
kayma olayı parazit, toprak vb. durumlardan yapar.
siz çok hızlı eksen kontrolu yapmayacaksanız step motor işinizi görür.
 
Böyle ani hareketlerde fren direnci şart tabii, yükün boşalması lazım..
 
Anladım söylediğim gibi ortada bir proje yok ama olursa bu durumlara dikkat ederim.
Peki affınıza sığınarak son bir soru, Hangi devir aralığında step motor servoya ihtiyaç duymadan kullanılabilir.
Fren direnci step motor için doğrumu anladım...?
Hatta işi biraz daha belirgin yapalım. Farz edelim hani vardır ya klasik uygulama seri olarak ürünü bir yerden alıp başka yere bırakma, Öyle bir uygulama düşünsek, Bir metrelik mesafeye 2 saniyede bir gidip gelecek şekilde step motor olurmu..?
 
Son düzenleme:
Fren direnci AC, servo step hepsinde geçerlidir. Çünkü motor ani duruş, geri dönüş gibi durumlarda yükü üzerinde bulunduğu mekanik sisteme değil fren direncine atmalıdır. Yoksa motora zarar verilir..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Geri
Üst