Siemens V90 3 Adet Servo Motoru ile Eksen ve Hız Kontrolü

Umutakkurt

Üye
Katılım
10 Ağu 2022
Mesajlar
28
Puanları
1
Yaş
27
Herkese merhaba ufak bir uygulama yapmak için yardımınıza ihtiyacım var.
Elimde 3 tane v90 servo motor ve bu motorun sürücüleri var ekstra olarak bu sistemi ktp 900 ile sistemi kontrol edeceğim.
Bu sistemde bir motor aşağı yukarı yönlü hareket yapıp sensör yardımı ile duracak bir tanesi ileri geri hareket yapıcak ekranda belirlenen hızla diğer motorda sağa ve sola yavaş hareketler için kullanacağım.
Daha önce servo uygulamalarını v90 üzerinden yapmadım ve tam olarak nasıl başlayıp ilerleyeceğimi bilmiyorum. Bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim veya elinde bu tarz hazır uygulama olanlar var mı ? Şimdiden teşekkür ederim :)
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
merhaba
Bir yol alabildin mi bende benzer bir uygulma üzerinde çalışıyorum.
 
Evet bu sistemi kendi projeme göre ve biraz kendi keyfime göre şekillendirip çözdüm şu anlık sistem ihtiyaçlarımı karşılıyor diyebilirim.
 
Benimde 3 eksen servo ile z eksenınde bağlı bulunan ac motorla cnc router yapmam gerekiyor. zorluk yaşadığınız yada benım dıkkat etmem gereken detaylar şeklinde tecrubelerinizden faydalanmak ısterım.
(s71200 ve panasınıc servo surucu a4)
 
kendi sistemimde siemens servo ve siemens v90 ile çalıştığım için çok bir zorluk yaşamadım iletişim konusunda. Zorluk yaşadığım şey genel olarak oluşturduğum algoritmanın yani sistemin iş yapısını yaparken oldu. Onuda biraz deneme yanılma yada eksenleri birbirinden bağımsız olarak tasarlayıp sonra birbirine aküple ederek yaptım. Sisteminizde benim tavsiyem kullanacağınız limit sensörlerini -eğer arabalı bir sistemse- biraz daha hassas olarak seçmeniz ve rampa değerini kendiniz için olan en optimal şekle ayarlarken deneme yanılma yöntemini kullanmanızdır.
 
benim kafamı karıştıran nokta;

'z' eksenine bağlayacağım ac motor ile ahşap kesimi yapacağım.
Kesim yapacağım şekiller kare olacağı zaman 3 ekseni ayrı ayı kontrol edip gayet yapabilirim. Ancak iş tam çap bir daire yada 's' şeklinde dalgalı şekiller olduğunda nasıl yaparım bilemiyorum.
Onu nasıl yapacağız?
 
Malesef o konuda bilgi sahibi değilim. Benim sistem lineer hareketler yaptığı için bu tarz sıkıntılar yaşamadım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,727
Kullanıcılar
449,964
Son üye
lelaxi

Yeni konular

Geri
Üst