Servo Seti İhtiyacı

@Ertek68 step motor ve sürücüsünü maksimum dakika da 300-350 devir e kadar olan projelerde maliyetleri düşürmek adına tercih edilir. ama bu motorlardan ani kalkış beklemeyin.
gidilecek mesafe kullanılan mekanik aksama bağlıdır. vidalı mil mi?, kayış kasnak mı? gibi.
örneğin 1 metreli mesafeyi hadvesi 20 mm olan bir mekanizmada step motor devri 300 d/dk. olsun. step motor bu mesafeyi minumum 10 sn'de ulaşır (kalkış ve duruş rampaları hariçtir) .
Ayrıca servoları puls+direction ile kullanırken açık çevrim kullanmış olursunuz. yani gönderdiğiniz puls kadar mı gittiğini bilemezsiniz servonun. eğer ki servonun enkoder çıkış uçlarını plc'ye girer veya haberleşme ile servonun pos_actual değerini plc'ye alırsanız o zaman kapalı çevrim yapmış olursunuz. Step te de gönderdiğiniz puls i gidiği gitmediğini sisteme bağlayacağınız harici enkoder ile kapalı çevrim yapmış olursunuz.
Servo yu öğrenmek için alacak ve ileride piyasada uygulama yapmak istiyorsanız puls, dahili pozisyonlama, hız ve tork özellikleri olan bir servo almanızı tavsiye ederim. öğrendikten sonra ilk uygulamada kullanırsınız.
400 W veya 750 W alırsanız sizin için daha iyi olur piyasada en çok kullanılan modellerdir.
benim de size tavsiyem Siemens V90 serileridir. yardımcı olabilirim.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Kıymetli bilgiler için çok teşekkürler Sedat Bey...
Ama şu an o kadar bütçem yok. Belki iş gündeme geldiğinde durumu izah edip ön çalışma için karşı tarafa aldırabilirim..
 
Sedat Bey'e aynen katılıyorum. Kullanılan watt'larda bir ürün alırsanız ve proje yapan biriyseniz zaten gün gelir kullanırsınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,755
Kullanıcılar
449,974
Son üye
umitseyhan

Yeni konular

Geri
Üst