Reaktiften cezaya girmişiz.

saygı bizden sn. nuriefe ... teşekkür ederim
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
5000 TL reaktif ceza çok astronomik değil. 30.000 TL ceza alan tesisler de gördüm.
 
moner69 abime bugün benim için uzak yoldan geldi ilgendiği için çok AMA ÇOK tşk ederim ABİİİİ
 
Ben 54000 tl ceza gördüm gordum de siz ne yaptiniz moner abe sihirli deyneğin mi var arkadasin sorunu neydi nasil cozdun bizede aciklarmisiniz saygilarim la .....
 
Sorunu çözdüğümüz falan yok. 1000 kva trafonun sabit kondansatörlerini hesaba katmadan pano dizaynı yapılmış Beton köşk içinde A.G 'den beslenen ama şu anda kapalı olan kompanzasyon panosu mevcut. Bedaş bu noktadaki sayaç üzerinden okuma yapıyor ve sabit olmayınca da haliyle indüktiften reaktif bedel çıkmış. Bugün baktım 4000 kusur artı KDV reaktif bedel tahakkuk etmiş bir süredir ödenmediğinden 5000 TL'yi geçmiş.
Neyse sayaç ölçümü primerden yapılıyor Mevcut binanın üst katı ayrı bir işetme olacak şu anda inşaat halınde , bdr katında ana dağıtım panosunda bdr kata ait sekonder ölçüm sayaç mevcut ve bağlantılar düzenli.İndüktifve kapasitif değerler toplam üzerinden baktığımızda sınırların altında. Zaten bir kaç aydır devreye alınmış bir işletme. Sadece mevcut aydınlatma elektronik balastlardan dolayı kapasitif sorunu var Ama bu değerleri kapasitif sınırların üzerine çıkaracak kadar değil .Trafonun sabit sorunu çözülürse burası için de reaktör tavsiye edilebilir.
Yarım saat trafo A.G. çıkışından enerjiyi keserek sayaç üzerinden akım ve endeks kontrolü yaptım çekilen akım ve ondalık da olsa fark üzerinden sabit kondansatör hesabını yapmaya çalıştı.Ancak Trafo tesisini yapan firma konuyla ilgili bu gün tesise gelecekmiş . Dolayısıyla benim tesiste bir değişiklik yapmam doğru olmaz diye arkadaşa bilgi verdim Gelen firma sorunu çözmez veya çözemez ise yaptığımız hesap üzerinden sabitini bağlayıp gererkirse reaktör ilave edebiliriz.
genel durum bu.
 
moner abi senin gelmen benim için önemli çok sağol tşk ederim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,396
Mesajlar
917,247
Kullanıcılar
450,282
Son üye
emrekrtd11

Yeni konular

Geri
Üst