Reaktifi %20'nin Altına Düşürmek İçin Ne Yapmalı!

Bana mutlaka ulaşırsan sana yardımcı olurum ve kurtulmanın yolunu anlatırı[email protected] adresine mail at.Söyleyeceklerimi de yazmayı unutma.
1.Trafo sayısını ve güçlerini
2.trafoların maksimum kaç Amper yükte olduğunu
3.Reaktif güç kontrol rölesinin tipini ve markasını
4.Trafo maksimum yükteyken kompanzasyon şalterini kısa süreli 2 dakika kapatıp power factorun nasıl değiştiğini
5.Kompanzasyon panolarının kaç kVAR olduğunu (hangisi hangi trafoya bağlı belirterek)
6.Hangi kompanzasyon panosu olduğunu belirterek akımt trafo oranlarını (3000/5 gibi)
7.Fabrikanızın ne ürettiğini,ani yük değişimleri olup olmadığını(Bu bilgi çok önemli:Tristörlü sisteme ihtiyaç olup olmadığını bilimsel olmasa da fikir vercek)
8.kompanzasyon panolarınız da reactor varmı varsa kaç kaç volt ve kaç hertz.
9.Reactor yoksa kontaktor ya da kondansatorlerde patlama oluyor mu?

Arkadaşım bunların hepsini bana anlatırsan maille sana yardımcı olcam,İskenderuna yakın bir yerdeysen kompanzasyon ölçümü içinde sana yardım etcem.
Bu sorun herkesin sorunu 2008 ocaktan sonra.Biz büyük ölçüde çözdük.İnşallah sizde göstereceğim yolla çözersiniz.yukarda arkadaşlar faydalı bilgiler vermiş ama bunlardan çok daha akıllıca bir yöntem daha var.Bana mutlaka ulaş.
Reaktif oranın baş belası olduğu iki sektör var biri demir çelik birisi de punta kaynak makinalarının yoğunlukla kullanıldığı sektörler.Ben de demir çelik sektöründeyim.Demir Çelikte ani yük değişimleri olduğu için genelde tristörlü sisteme ihtiyaç duyulur ama diğer sektörlerde bu çözüm daha basit olabilir.
Bizde de geçen ay ve önceki aylarda Reaktif %22 civarı kapasitif %6 civarıydı.Şuanda %15 %9 .%3 lük kapasitif artışı var ama % 7 reaktif düşümünü gerçekleştirdik.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
arkadadaşım sorununuzu nasıl çözdünüz buraya da yazarmısınız farklı bir şeyse bizde öğrenelim lütfen
 
Sistemlerdeki harmonikleri de unutmayınız, eğer harmonikler baskın ise reaktif güç kontrol rolesinin yapacağo hiç bir şey ok.

www.gruparge.com
 
İşte çalışmamızın emeğini aldığımız gün reaktif %14 capasitif %8.Ve önümüzdeki ay başlangıcından itibaren hedef %13,5 reaktif % 8 capasitif.
 
3 akım trafolu röle kullan dengesiz yük mutlaka vardır.Kademelerin bazılarını faz nötr kondansatör yap.KAEL VARKOMBİ 12 ÖNERİRİM. KAEL Sitesine bak.
 
Reaktif oranlarının kapasitif ve indiktüf olarak belirli seviyelerde tutmak için kompanzasyon sisteminin hızlı çalışması gerekmektedir bu şu demektir örneğin şebekeden akım çekildiği an örnek 500Kvar kondansatör ihtiyacımızın olduğunu düşünelim klasik kompanzasyon sistemlerinde kontaktörlerin devreye girmesi ve çıkması için belli bir zamana ihtiyaç vardır.devreden çıkan kondansatörün deşarj süresi gibi bu hıza kontaktörlü sistem yetişemez ve kontaktörler harap olur reaktörler yanar kondansatörler patlar bunun sebebi ise o an ihtiyaç duyulan 500kvar kondansatör ihtiyacı karşılanmadığı için ilk giren kademe üzerinden harmonik akımları akmaya başlar ve reaktör bağırır ve sonunda yanar Burada yüklerin değişimi ve devreye girip çıkmaların süresi çok önemlidir.Bu sorunları aşmanın yolu statik kompanzasyondan geçer.Statik kompanzasyon nedir dersek anahtarlama elemanı olarak kontaktör yerine tiristörle kontrol yapmaktır tristörün ark yapan bir kontağı olmadığı için kontak problemi yoktur 0 geçişlerde tetiklendiği için Şebeke enerjisi ile kondansatörde depolanan enerjinin çakışması ve bunun sonucu nh sigortaların açtırma gibi bir problemi olmaz.devreye girme ve çıkma çok hızlı olduğu için hormonik akımları kademelerde eşit paylaşılacağından hasar meydana gelmez.Röle olarak abb rvt siemens prophi röle transistör çıkışlı önerebilirim.Burada dikkat edilmesi gereken nokta şebeke voltajı ve kullanılacak tiristörün gerilimidir örnek 400v şebekede 1200v tristör kullanılması gerekmektedir bu voltaj neden yüksek derseniz alternatif akımın ters tepe gerilimi 2.82 dir pratikte bu değer 3 kabul edilir ve 400x3=1200v birde tiristöre rc snubber gerilim koruyucu yapmanızı öneririm bunları yapmadığınız takdirde tiristör modüllerinizin patladığını göreceksiniz.Reaktör seçerken 2ın seçmenizi öneririm neden derseniz saturasyonda reaktör doyuma gideceğinden frekanslara tıkama yapamayacak ve kondansatörünüz patlayacaktır.p7 189hz harmonik filitre uygun olacaktır.reaktör kullanıldığında reaktör üzerinde düşen gerilim seri devrede şebeke gerilimin üzerine bineceğinden 400v şebekede 440v min kondansatör kullanmanızı ilk maliyet hesabını düşünmez iseniz tak unut mantığındaysanız 525v kondansatör kullanmanızı öneririm.Kompanzasyon panolarının havalandırılması soğutulması kondansatör reaktör ve tristör modülleri için önemlidir pano içi sıcaklığı mümkünse 45- 50c geçmemelidir.
 
önce işletmenin reaktif güç ihtiyacını tespit et
sürekli çalışan makinalları tespit et
gece gündüz işletmenin reaktif güç ihtiyacını tespit et
fazlar arasındaki yükler dengelimi ona bak
kurulu kompanzasyon varsa elamlarım sağlamlık kontrülünü yap
ck ayarını yap
kondansatörleri tespit ettiğin reaktif güce göre yerleştir
sistemin sağlamlık kontrolünü yap
akım ve gerilim trafoların oranlarını gir
sistemde hormonik hareket varsa filtre tak vb
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,378
Mesajlar
917,109
Kullanıcılar
450,255
Son üye
lazkoray54

Yeni konular

Geri
Üst