Rüzgar Enerjisi ile Elektrik Üretmek

sevgili arkadaşlar

size bir teklifim var bu sitede sizlerle birlikte rüzgar enerjisi ile elektrik üretme cihazı yapmak

bu günlerde artık elektrik faturaları bir hayli kabarmaya başladı.

her ne olursa olsun küresel ısınma suların azalması dünyanın dengesinin değişmesi
gibi pek çok olaylarla karşılaşmaktayız.
aklımdan şu geçti sizin yardımınızla bir proje yapmak şu anda mevcut ama kendimizin yapması
ayrı olur bir taraftan yaptığımız proje ile gurur duyarız ve ilerde kendi yaptığımız cihaz ile bütcemize kazanç sağlarız.
şu anda öyle bir cihaz en az 20000 dolar civarında tabiki biz bu kadar yapamayız ama
en düşük 500 ytl harcama belki altında yapabiliriz en az 600watt bir ups yi yükleyebilirsek
evimizde 10-15 lamba yakacak kadar bir cihaz üretmiş oluruz.
bunu başarırsak gerisi zaten gelir daha yüksek kapasiteli yapmaya çalışırız.
tabiki burda sizde fikir vereceksiniz sizde yapacaksınız araştıracaksınız.
burda bende varım diyen arkadaşlarla (katılan)bu site üzerinden gizli mesajlaşılacaktır.
bazı şeyler açıktan mesajlaşılacaktır. yok öyle bedavadan cihaza sahip olmak
bu projeye katılmak isteyen arkadaşların mutlaka bir yardımı olması gerekiyorki bizimle
özel mesajlara dahil olsun.emek olmadan bir yere varılmaz

bunun için bize gereken aklıma gelen cihazlar söyleyeyim:

1. araba larda bulunan şarz motoru
2. invertör
3. ups 600 watt
4. dişli
5. kayış

_________________________________________________


Burada yazdığınız arabalarda bulunan şarj motoru ile elektirik üretmek düşündüğünüz gibi kolay olmaz bence.Bildiğim kadarıyla bu motorları hareket ettirmek için ilk anda büyük bir kuvvete ihtiyaç duyarsınız, ki yapacağımız sistem bu kuvvetleri elde edemeyiz.

Rüzgar türbini ile elektrik üretmek için büyük bir aşama kaydettiğimizi söyleyebilirz amatör olarak.Tek sorun herkesin düşündüğü gibi devir sayısını yükseltmek.Yaptığımız sistemlerle doğru akım için gereken düşük devir sayısına ulaşabiliriz.Fakat alternatif akımın sürekliliği veya uzun süreli doğru akım elde etmek için en düşük 1200 dev/dak gereklidir. Ki bunu da elde etmek için dişli kutusu yazan yerlerdeki o dişli sisteminin planet dişli sisteminin daha verimli olacağını düşünüyorum. Kime akıl danıştımsa herkes planet dişli sistemi olabilir dediler.

Buradaki herkez birilerine birşeyler aktarmak için uğraşıyor.Bilenleriniz de vardır muhakkak planet dişli sistemi ile uğraşanınız var mı bilmiyorum ama devri yükseltmek için planet dişli sistemi üzerinde çok fazla bilgiye ve tecrübeye ihtiyacımı var bence.Buraya her alın terini akıtan ustalara ve hesap bilenlere saygılar...
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
slm.alykm
paşam ben ilgili mesaj bulamadım. yardımcı olavbilirsen sevinirim. elektronik parçaların ölçülmesi hk.
slm.alykm.
 
Arkadaşlar herkese iyi günler diliyorum.Farklı bir elektrik üretme metodu üzerinde



çalışıyorum,bu çalışmam için bana sabit mıknatıslı bir AC.generatör lazım.10 w. civarında

200ile300 devir arasında dönebilecegini tahmin ediyorum.bana yardımcı olursanız sevinirim.
 
Sayın atahes arkadaşım !
Üreteceğin elektrik ac. olması çokmu önemli. DC olsa olmazmı. dc. motorlar dc. elektrik üretir. Fakat ac. üretmek istersen dc. motor olmaz, onun için fırçasız motor ya da alternatör gerekli. Fırçasız motorlarda sabit mıknatıslıdır.
1500 devirde 80 w. elektrik üreten bir alternatörden 200 devirde 10 w. güç alabilirsin.
 
sayın şef.verdiğin bilgi için teşekkür ederim.Ben 12v. bir şarj dinamosunu tahmini 200 devirde döndürüp,aldığım gerilime ,bilgisayarların güç kaynağını bağlasam 220 v gerilim alabilirmiyim.teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
Bilgisayarın güç kaynağı girişi 220 volt. 220 girişi iptal edip, aküyü direk 12 voltla doldurmayı düşünüyorsun galiba. Teorik olarak bana olur gibi geliyor, ama uygulamada nasıl olur doğrusu bilmiyorum.
 
sayın şef.bilgisayar güçkaynağı içinde 12 v akü ve invertör var.aküyü söküp yerine şarj dinamosunun çıkışını bağlayıp 220 v almayı düşünüyorum.
 
sayın şef .eger bilgisayarın başındaysanız karşılıklı bilgi alışverişinde bulunalım
 
arkadaslar ben 11inci sınıf ogrencısıyım hocam bana rüzğardan elektirik üretmek die proje verdı bende bu konuda bırcok arastırm yaptım benım yapmak ıstedım rüzğar türbini sadece bi lambayı yaksın yeter ben bunun ıcın sole bı yontem dusundum herhangı bır araba şarj dınomosunu alıp ucuna pervane takıp bıde kuyruk yapıp rüzgar almasını beklıcem ama bu şarj dınomosu 12 volt oldugu ıcın bende ordan cıkan elektırıgı 220 wolta cıkarıp 1 lambayı yakıcam .Sizce buı dogru bı yontemmı sızın daha ıyı fıkırlerınız varsa bejklıyorum
marius alttire [email protected]
ŞİMDİDEN YARDIMLARINIZ İÇİN COK TEŞEKKÜRLER...
 
Son düzenleme:
arkadaslar ben 11inci sınıf ogrencısıyım hocam bana rüzğardan elektirik üretmek die proje verdı bende bu konuda bırcok arastırm yaptım benım yapmak ıstedım rüzğar türbini sadece bi lambayı yaksın yeter ben bunun ıcın sole bı yontem dusundum herhangı bır araba şarj dınomosunu alıp ucuna pervane takıp bıde kuyruk yapıp rüzgar almasını beklıcem ama bu şarj dınomosu 12 volt oldugu ıcın bende ordan cıkan elektırıgı 220 wolta cıkarıp 1 lambayı yakıcam .Sizce buı dogru bı yontemmı sızın daha ıyı fıkırlerınız varsa bejklıyorum
marius alttire [email protected]
ŞİMDİDEN YARDIMLARINIZ İÇİN COK TEŞEKKÜRLER...

220 volta çıkarmadan yapabilirsin 12v oto ampulü kullan...ama araba alternatörü ilk mıknatıslanma için ayrıca akü ister ve alternatörü 1500 devirle falan çevirmen gerekirki sen hocayı alıp tepelere çıkmıyacaksındır umarım.
Bilgisayar kasanda yedek fan varsa onu anakarttan sök (veya 12v yeni pc fanı al) bir tane LED temin et , yeşil veya kırmızı ledler daha düşük voltajda yanar dolayısıyla fanın az dönmesiyle, ledleri fan ucundaki kırmızı ve siyah kablolara denk gelicek şekilde sokete yerleştir, fanı döndürdüğünde led yanmıyorsa led bacaklarını ters yönde tekrar yerleştir , bu durumda fanın dönüşünden ışık alıyor olman lazım...LEDLER FAZLA PARLADIĞINDA HIZI AZALT YOKSA YAKABİLİRSİN..temel prensip budur..saç kurutma makinesinide rüzgar kaynağı olarak kullanabilirsin..Başarılar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,371
Mesajlar
917,074
Kullanıcılar
450,244
Son üye
halilsezen

Yeni konular

Geri
Üst