400V 50hz bir elektrik motorunu rüzgar türbini veya akü ile çalıştırmak

Katılım
22 Mar 2020
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
25
Aklımda bir proje var 400V 50hz bir elektrik motorunu döndürmek istiyorum bunu bir rüzgar türbini kullanarak yapacağım akü veya direk türbin ile eşzamanlı olarak olabilir araya nasıl bir devre kurulabilir. Rüzgar belli bir seviyeye kadar yükselince motora güç verilecek ve motor çalışacak diğer zamanlarda enerji aküde depolanabilir. Rüzgar yükselince direk aküden de enerji sağlanabilir. Rüzgar yükselmesini belli bir voltaj olarak belirleyebilir miyim?
Not: Elektrik işlerinden fazla anlamıyorum o yüzden burdayım. Teşekkürler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
bu 400 volt motor sanırım sürücüsüz çalışmaz. motoru tanımlaman lazım.( varsa etiket bilgileri veya eş değer kullanıldığı yerler), sürücüyü tanımlaman lazım, ac- dc bilgisini tanımlaman lazım. amper bilgisi ve motor ne iş görecek? bu kriterleri de paylaşırsan yardımcı olabiliriz. genç arkadaşım lütfen soru sorarken biraz daha açıklayıcı ol lütfen. bizler yardım için buradayız da müneccim değiliz. ne kadar çok ayrıntı o kadar çok doğru cevap. sağlıcakla kal bizleri biraz daha aydınlat.
 
Son düzenleme:
Motor 1.5 HP olup döndürmeli manuel bir sistemi döndürerek otomatik olarak çalıştırmak için kullanılacak. 1.1 kW bir motor. http://www.makinaodasi.com/mobile/productdetail.aspx?mpid=87064 linki burda. Bu motoru çalıştırmak istiyorum. AC/DC bilgisi bulamadım. Anlayamadım yani, başka sitelerden de baktıysam da bulamadım. Proje eğer gerçekleşirse çiftçiler için harika bir yardımcı olacak. Ben de çiftçiyim zaten. Umuyorum ki çözümünü buluruz. Herkese şimdiden teşekkürler.
 
bu motor 220 vac monofaze motor 400v değil eğer 1,5 kw motor işinizi görecekse trifaze bir motor alıp sürücüyle çalıştırırsanız daha verimli çalışır tabi maliyeti arttıracaktır ama daha verimli çalışır motorunuz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst