Psu Arızası Hakkında Genel Soru

ozturkozgr

Üye
Katılım
10 Şub 2014
Mesajlar
1
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar, aranırken kendimi burada buldum. Faydalı olacağını umduğum bir siteye benziyor. Ben 2000 yılında kısa bir süre elektronikle ilgilensem de neredeyse hiç bilgim yok, şu an bt sektöründe hizmet veriyorum. Sorunum şu; 5 yıl önce aldığım Asus 550 watt Psu son zamanlarda elektik alır almaz otomatik standby yaparak pc'yi çalıştırıyordu, bu uzun bir süre devam etti, akabinde altında ki 16 cm fanın artık yavaş dönmeye başladığını dolayısıyla ısı yükselmesi olduğunu düşünmüştüm, daha sonra pc'yi bir kaç kez durduk yere enerji keserek kapattı, gücü çıkarıp biraz bekledikten sonra tekrar çalıştırdıysam da bir süre sonra aynı hatayı yine verdi. Son kapanmasında ise bir daha açılmadı, arkasında ki power anahtarının ışığı yanıyor, anakarta da enerji gönderiyor sanırım, çünkü anakartın ışıkları yanıyor, ancak power tuşuna bastığım zaman açılır gibi yapıp duruyor, bu olay ortalama bir saniye sürüyor. Ben psu'nun standby açmadığını düşünüyorum, yine de emin değilim. Acaba nasıl bir sorun olabilir? Müşterilerimizin Psuları da sık sık bu tepkileri göstererek arıza yapardı ama genelde onarım yoluna gitmeyi denemiyoruz. Fakat bu biraz daha pahalı bir psu, sistemim için daha aşağısını düşünürsem yetersiz kalır zaten.
 
Kapakları açıp fotoğraflayın eski günlerinizde kalma bilgilerinizi yoklayın kondansatördeki bariz farkları hatırlarsınız sanırım, bir de netetn de rahatlıkla bulabileceğiniz bir bilgi, PSU soketindeki siyah kablolardan birini yeşille kısa devre edersen psu yu harici çalıştırabilirsin ;)
 
Anakarta kalvye ve mouse a elektrik geliyorsa standby gerlimi vardır. İlk tavsiyem PSU nun tüm soketlerini anakart ve diğer donanımlardan ayırarak yeşil kabloyla çalıştırın ki donanımın sağlam olup olmadığını anlayalım. yine çalışmazsa bu defa açıp gözle kontrol edin şismiş kondansatör yanık direnç diyot vs. elemanları araştırın. Sağlam görünüyorsa ilk etapta 220V luk gerlim için kullanılan doğrultucu diyotları ve ntc yi değiştirip deneyin. Bu işlere uzak olduğunuzu yazmıştınız bu aşmadanda sonuç alamazsanız yenisi almanız yada anlayan bir arkadaşınızla yola devam etmenizi tavsiye ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,687
Kullanıcılar
449,955
Son üye
seggzsy

Yeni konular

Geri
Üst