Prefabrik Binalarıı jeneratörle besleme

sari_2323

Üye
Katılım
29 Mar 2010
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
35
Arkadaşlar şantiyede yakınlardan enerji hattı geçmediği için jeneratörle besleme yapacağız. yakşalık 6-7 tane prefabrik bina için 500 kVA bir jeneratör gelecek. Bu binaları beslemek için jeneratör dışında herhangi bir panoya veya başka bişeye ihtiyaç varmıdır?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
prefabrık bınalarda sıgorta kaçak akim vs varsa bence gerek yok jeneratörün koruma sigortaları çıkışından bınaları beslıyebılırsın bu konuda tam uzman değılım yınede uzman bırının fıkrını alman mantıklı olur
 
her binaya ait şalterlerin bulunduğu (ayrıldığı) bir pano yapmak mantıklı olur. Üzerlerine her bina için ayrı ayrı kumanda düğmeleri koyup birer kontaktör yardımıyla enerjiyi verebilirsin. önlerine bir de termik manyetik şalter koymanı tavsiye ederim. böylece hem bir problemle karşılaştığında tek tek binaları kapatıp bakımını yapabilirsin hem de jeneratörü daha korunaklı bir hale getirmiş olursun.
 
Basta yazmayi unuttum arkadaslar her binanin icinde kendi panosu mevcut kacak akim korumasi var
 
Jeneratör yanına,her prefabriği ayrı ayrı besleyecek şekilde,otomatik şalterli ana dağıtım panosu yapmanız gerekir.Bu şalterler,300 mA korumalı olursa daha uygun olur.Bu pano içerisinde,şantiyedeki çalıştırılacak makinalar için de ayrıca çıkış şalteri düşünülmelidir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,715
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst