Power bank amper düşürme

bilisimler

Üye
Katılım
25 Eki 2018
Mesajlar
26
Puanları
1
Yaş
39
İyi çalışmalar elimde 5000 xiaomi power bank var benim burda yapmak istediğim 5 volt 2 amperi 5 volt 1 amper olarak düşürmek istiyorum böyle birşey mümkün mü? Power bankta amperi nasıl düşürebilirim ? Bunun için apart satılıyor mu?
 
Powerbankın usb çıkışına xl4015 Dc-Dc dönüştürücü takarak devre üzerinden akımı 1A olarak sınırlandırabilirsiniz. Piyasada iki farklı Xl4015 dönüştürücü satılıyor. Birinde sadece gerilim ayarı diğerinde hem gerilim hem de akım ayarı var. Sizin hem gerilim hemde akım ayarı yapabileni almalısınız.
 
Anladığım kadarıyla led besleme veya benzer bir iş için akımı sınırlandırmak istiyorsunuz. Araya uygun güç ve ohm da bir direnç ile skım sınırlanabilir. Ya da buck/boost regülatör gerekir. Sadece buck/volt düşürücü regülatőr işe yaramaz, akım sınırlansa da çıkış voltajı daha düşük olacağından voltaj da düşer.
Yoksa mevcut kapasiteyi daha uzun süre kullanmak içinse bağlı cihaz nekadar gerekiyorsa onu çeker.
 
Telefonu power banktan şarj ettiğimde hızlı şarj oluyor hızlı şarj olduğu için telefonun şarjı çabuk bitiyor . Telefonu bilgisayar usb den şarj ettiğimde şarjı uzun gidiyor. Bu bakımdan dolayı power bankın amperini düşürmek istedim

Amper düşürücü parçayı araştırdım sağlıklı akım vermediğini gözlemledim .Alışveriş yorumlarında genelde bu şekilde.
https://www.hepsiburada.com/alkatro...j-5v-1a-usb-boost-modul-lion-p-HBCV00000FDMEY

Böyle bir parça buldum Elektironikç. bu parçayı diğer parçayla değiştirip yaptırmayı düşünorum
 
Son düzenleme:
Hızlı şarj denen olay iki yönlüdür. Birincisi telefon bu kabiliyette olacak, şarj cihazı da bu kabiliyette olacak. Bu da yetmez kablo da bu özellikte 5 tel kablolu olmalı. Normal kablolar 4 tellidir fakat bu kablolar hızlı şarjı desteklemezler. 5'inci kablo telefonun hızlı şarjı talep etmesi halinde bu kablo ile sinyal şarj cihazına iletilerek voltaj 5 voltun üzerine çıkartılarak 2.1A civarı akımla hızlı şarj moduna geçilir. İşin özü 4 telli bir şarj kablosu istediğinizi yapacaktır. Keşke başta amacınızı belirtseydiniz!
 
Son düzenleme:
Son düzenleme:
4 telli olan 2 tel artı-eksi 2 telde bilgi alışverişi içindir (bilgisayara taktığında ) bu arada benim telefon kafasına göre takılıyor bazen hızlı şarj oluyor bazen de yavaş. bu arada adaptöründen kablosuna kadar orjinal. bir de usb kabloların iyice ucuz olanları 2 kablo sadece şarj ediyor.
 
Ben eski cihazımıda yeni aldığım cihazımıda senelerdir bilgisayardan şarj ediyorum hiç bir sıkıntı yaşamadım ve daha uzun kullanım sağlıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,228
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst