plc resetlenir mi ?

Arkadaşlar merhaba.Peki bu sorun topraklama,elektriksel gürültü,güç kumanda ve haberleşme kablolarının beraber çekilmesi,kablo ekranlarının eksik bağlanması gibi dış etkenlerden kaynaklanamaz mı?Gördüğüm kadarıyla herkes program hatası üzerine yoğunlaşmış.Bence bunlarda bir kontrol edilmeli.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
yeni gelen sıfır makinada da SF ledi yanıyor ve makina çalışıyor.YALNIZ henüz yeni olduğu için makina plc den resetlenme durumu olmadı yani henüz gerekmedi.
 
slm cpu nun modeli s7 312 mi şu memory kart takılan uyduruk cpu 312 ise bizim fabrikada da 5-6 yerde var aynı proplemleri yapıyor yazılımcı firma data çakışması diyor ama bana göre enkoderli sistemlerde sistem birazda kabarık işlevsel yapıya sahipse plc hesaolama yapıyorsa okırmızı ledler zaman zaman yanıyorve kendi sonra sönüyor elektrik dalgalanmalarında çalışmıya biliyor ben ups ile aştım osorunu elektrik dalgalanmasında kaldığı durumu unutabiliyor kumandaya ups bağlarsan aşabilirsin
 
elektrik dalgakanması ileilgili ise cpu diagnostiğinden görebilirsiniz?
 
plc resetlenir ama plcyi resetlediğin zaman arızanın çözülmesi gerekmez memory reset yaparak resetleyebilirsin
 
memory reseti nasıl yapıyoruz ayrıca MRES dediğiniz şeyi nasıl uyguluyoruz bilgilendirirseniz sevinirim çünkü bende plc de sf stop ve run ışıkları yanıyor ayrıca plc ile haberleşemiyorum reset atabilirsem olabalilir yardımcı olabilirseniz sevinirm
 
çok teşekkürler çok büyük bir sorunu çözdük sayenizde.
 
PLC den PLC ye değişir. Durup dururken resetlenmez. Prosese bakılır. Güvenlik önlemleri alınır . Resetlenmesi gereken bir durum varsa resetlenir.
 
Merhaba; tartım veya haberleşme modüllerinde bir sıkıntı var ise aynı durum oluşabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,269
Mesajlar
916,347
Kullanıcılar
450,089
Son üye
faysalokuyan

Yeni konular

Geri
Üst