PLC deki analog ve dijital girişler nedir?

seheryel

Üye
Katılım
11 Şub 2007
Mesajlar
22
Puanları
0
Yaş
39
slm arkadaşlar plc lerde anolog ve dijital giriş nedir hiç bir bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim...
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
arkadsım bunla ilgili cok bilgi var az araştırmanı tavsiye ederim digital giriş buton swiç sensör anahtar vs gibi elemnalardan olusan girşlerdir anaolag ise encoder termekupul gibi aleler söylede deye biliriz hareketi veye ısıları voltaja cevirip onuplc ileten girişlerde anolagtur
 
slm arkadaşlar plc lerde anolog ve dijital giriş nedir hiç bir bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim...

Dijital giriş : Sinyal var veya yok şeklinde çalışan girişlerdir. Örneğin, switch, düğme gibi elemanlar dijital sinyal üretir. Çünkü ya basılıdır ya da değildir.

Analog giriş : Bir sinyalin belli aralıklardaki değerine karşılık gelecek şekilde oransal olarak 4-20 mA, 0-20 mA, 0-10 V sinyali ile çalışan girişlere denir. Örneğin. Bir elektrik sobamız olsun. 0-500 oC arasında çalışsın. Bunun önüne bir adet 4-20 mA aralığında değer veren sıcaklık sensörü koyalım. Bu durumda soba 0 oC iken sensör 4 mA çıkış verecektir. Soba 500 oC olduğunda ise 20 mA çıkış verecektir. Diyelim ki soba 250 oC olsun bu durumda oranlarsak : 12 mA çıkış verecektir. Bu akımı algılayan girişe analog giriş diyoruz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,779
Kullanıcılar
449,981
Son üye
Muhammeddt

Yeni konular

Geri
Üst