PCS7 de ilginç bir bug...

gandalf

Üye
Katılım
7 Haz 2008
Mesajlar
21
Puanları
1
Yaş
48
Merhaba Arkadaşlar,
Çok ilginç bir bug ile karşılaşıyorum ve sizlerden yardım alabilirim diye düşündüm.
PCS7 kullanıyoruz. Sorun şu: SFC den bir çıkışla CFC deki bir bloğun girişini 1 yaptığımız bir uygulama var. Blok, çıkışını 1 yapmak için yükselen kenar, çıkışını 0 yapmak için düşen kenar istiyor.
SFC den CFC deki bloğun girişine 0 yazıldığı halde bloğun çıkışı hala 1 olarak devam ediyor. Ya da bloğun girişine 1 yazıldığı halde çıkış hala 0. Bu problem rastgele oluşuyor. Belirli bir periyodu yok. Sizce nedeni ne olabilir?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
merhaba, gandalf
şu cfc ve sfc bloklarınının runtime çalışma .jpeg veya .gif görüntülülerini alıp forumda belirtirseniz. problemi daha iyi anlayabiliriz.
Belki bir yardımımız dokunur.
Ben fabrikada PCS7 V7.0+SP1 kullanıyorum.
 
OK.
Yarın sabah gerekli dosyaları eklerim. Ama bu resmin nasıl yardımcı olacağını anlayamadım açıkcası.
 
Bu tür bir bug ile bende karşılaştım.Şöyle ki SFC Type denilen yapıları kullanmaktayız.Bu blokları CFC de çagırdık ve SFC nin Run çıkışına 8-10 arasında valf,motor vb blok bağlantısı yapmıştık.İlginç olan şu ki Motor bloguna sinyal giderken Valf bloguna gitmiyordu.Başımızı çok ağrıtan bu durumu oluşturan sebepleri araştırırken şuna rastladık.SCL de yazmış oldugumuz bir FC yi bu çıkışta(Run) 2 farklı yerde çagırmıştık.Bu Fc lerin bir tanesini kaldırdıgımızda sorun ortadan kalktı.Sorunu ortadan kaldırdık ama hala niye böle bir sorun yaptı anlamış degiliz.Bu konuda istanbul Siemens ile de görüşmelerimiz oldu kimse anlam veremedi açıkçası.Neyse ki şu an tüm bloklarımız çalışmakta başımızı ağrıtan bu durumdan kurtulduk.
 
Merhaba SimaySolutions,
Anlattığınız olayı nasıl teşhis ettiniz? Daha doğrusu bendeki problem çıkaran bloğun çıkışlarının başka bir yerde de kullanılıp kullanılmadığını nasıl tespit edebilirim?
Mindshaper, ne demek istediğinizi tam olarak anlayamadım?
 
Bu durum ne zaman meydana geliyor ? Şunun için soruyorum, SFC-CFC birlikteliğinde Readback çalışmaz !! Acaba diyorum yedek falan alıyor da online-offline farkı mı oluyor !! Ben yazayım dedim. Kolay gelsin.
 
Bu problem rastgele oluyor. Belli bir periyodu yok, sproadic. Sanırım başka bir program bu bloğun çıkışına yazıyor DB üzerinden ama bunu nasıl tespit edebilirim bilmiyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,687
Kullanıcılar
449,955
Son üye
seggzsy

Yeni konular

Geri
Üst