PC'ler ve teknolojik sohbetler.

@Mr_YAMYAM hocam bu linkte çok güzel kaynak buldum. Forumda bilgilendirme amaçlı link ve tabloları paylaşıyorum.

Ver 2.0 HDMI kablonun yeni sistem cihaza uyum sağlamadığını 2.1 kablo ile sorunun çözüldüğünü size anlatmıştım.

What is HDMI 2.1?
 

Ekli dosyalar

  • 2.1.jpg
    2.1.jpg
    101.7 KB · Görüntüleme: 3
  • 2.11.jpg
    2.11.jpg
    31.3 KB · Görüntüleme: 2
  • HDMI 2.1.jpg
    HDMI 2.1.jpg
    141.7 KB · Görüntüleme: 3
  • misc-formatdataratetable-medium.jpg
    misc-formatdataratetable-medium.jpg
    276.8 KB · Görüntüleme: 2
@Mr_YAMYAM hocam 2017 yılında ilk 4K uydu alıcılarının satışa çıktığı yıllarda satın aldığım uzun süre kullandığım SF-4008 cihazım son zamanlarda belli aralıklarla kendi kendine kapanmaya başlamıştı. (Bekleme moduna geçiyor) İmajdan olduğunu düşünerek farklı imajda yeniden yükleyerek denedim. Yine aynı sorun. Uzaktan kumandanın sorunlu olacağını düşünerek onuda temizledim sonuç alamadım .Bazen yarım saat bazen 3 saat sonra kendi kendine standby konumuna geçiyordu. Uzaktan kumandadan açınça tekrar hemen kapanıyordu. Cihazı yeniden başlatınca birkaç saat sonra tekrar aynı sorun devam ediyordu. Cihaza bağlı power suply adaptörde Giriş ve çıkıştaki filtre kapasitörlerin sızdırma yapabileceğini düşünerek aynı değerde DC 12V farklı bir adaptör ile denedim. Birkaç saat sonra yine cihaz bekleme moduna geçti. İnternet üzerinden yaptığım araştırmalarda konu ile ilgili aynı sorunu yaşayan kullanıcıların paylaşımlarını gördüm. Ama bu konuda hiçbir çözüm paylaşılmamış. Dikkatimi çeken bir noktada bu modelin ikinci el satışlarının çokluğuydu. (Tabiki bu sorunun çözümünü Ocak ayında paylaştıktan sonra ister inanın ister inanmayın bu model ikinci el satışı tamamen durdu artık hiç kimse bu modeli satmıyor. Elinden çıkarmıyor. Demek ki paylaşımım işe yaramış:) ) Teknik servisler bana çok kızmıştır. :mad: ..Cihazın mainboardun da yaptığım kapasitör ölçümlerde giriş filtre kondansatörü (470uF 16V) % 50 değer kaybetmiş olduğunu gördüm. Ben 470uF 50 volt kondansatör kullandım. 2 Ocak tan bu yana cihaz sorunsuz. (Cpu fanı orjinalinde yoktu ben sonradan eklemiştim.

Rp60bp.jpg

Rp6f5x.jpg

Rp6wD6.jpg

Rp6Ary.jpg

Rp660v.jpg

Rp6dgM.jpg


 
Son düzenleme:
Ecik mıncıkladım.
Tahmin ettiğim üzere dosyaların akış ve tag bilgileri silinmiş.
Muhtemelen bir virüs böcüğü yemişsin.
Ekli dosyayı görüntüle 86944
Şu an için tek çaren, HDD den veri kurtarma programları.
Bunlar bu akışları doğru analiz edebilirse kurtarabilirsin belki.

Kurtarma yazılımlarından sadece aşağıdaki programı kullandım daha önce. Ama bunun çalışma stili sanırım farklı. Bunda işime yaramadı. (Çok eskiden harici diskimi pc görmeyince bununla içine bakıp ne varsa teker teker kurtarmıştım deneme sürümüyle :D )

DMDE - DM Disk Editor and Data Recovery Software

Bu işlem için komple diskin görüntüsünü değil de sadece ilgili klasörü kurtarmam lazım. Windows için hangi program iş görür?

EaseUs programını kurcalıyorum bakalım kurtaracak mı.
 
Bu işlem için komple diskin görüntüsünü değil de sadece ilgili klasörü kurtarmam lazım. Windows için hangi program iş görür?
Ben yıllardır windows kullanmadığım için birşey diyemeyeceğim.
Ancak kurtarma programlarının da belli kodekleri desteklemesi gerektiğini okumuştum.
Örneğin başı sonu silinmiş bir JPEG dosyasının (RAW olmuş) JPEG olarak belirlenebilmesi için bu paketlemeyi yapabilmesi şarttır.
Aksi takdirde o dataları anlayamaz.
 
EaseUs işe yaramadı. Sadece dosyaları bir yerden başka yere kopyaladı :D Başka programları da deneyeceğim ama sanırım bunları kurtarmak baya uğraştıracak gibi.
 
EaseUs işe yaramadı. Sadece dosyaları bir yerden başka yere kopyaladı :D Başka programları da deneyeceğim ama sanırım bunları kurtarmak baya uğraştıracak gibi.
Aslında burada sana iyi bir KÖTEK lazım da neyse :)
Yedekleme konusunda yıllar önce sana bazı direktifler verdim diye hatırlıyorum. Kesin bilebilseydim iyice bi köteklerdim seni :D
 
eski pc'de Linux Mint 17,3 Mate x64 varken bölümün boyutunu kurcalamış ve herşeyi geri dönüşü olmaksızın uçurmuştum emülatör ile oynadığım ateri oyunları da uçtu.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst