Otomatik Kumanda ve Pano çizim programları

E3 Series

Bu başlıkta herkes kendi kullandığı ve rahat ettiği yazılımı yazmış, bir tane de ben önereyim E3 Series. Bence elektrik şematik, otomatik kumanda, kablo projeleriniz için ideal bir program. Kütüphanesinde de epey firma var.

Bir de bu başlık otomatik kumanda ve pano çizim programı olarak açılmış ve bence bu başlıkta autocad'i tartışmak çok saçma.
Eğer otomatik kumanda, pano vb projelerle uğraşıyorsanız autocad i unutun, cofaso, E3 series, eplan vs bunlardan birini kullanmak zorundasınız, kullanmıyorsanız elalem traktörle tarla sürerken siz hala karasabanla uğraşıyorsunuz anlamına gelir.

Özellikle bu işe yeni başlayan arkadaşları daha bilinçli yönlendirmek için yazmak istedim.
Eğer aydınlatma iç tesisat projesi çiziyorsanız belki o zaman mimariyi import edip üstüne çiziminizi yapmak için autocad i tercih edebilirsiniz, ama bunun bu konu başlığı ile ilgisi yok.

Her programın diğerine göre avantajı ve dezavantajı vardır, kurup inceleyin, sorularınız varsa burda forumlardan, programın firmasından sorun ve sizce hangi program daha iyi karar verin. Ben E3 series harika bir program diyorum ama bir diğeri uzun süredir cofaso kullanıyordur, bazı şeyler ona daha pratik geliyordur, o da cofaso der.

Ayrıca bu programlardan birisini düzgün bir şekilde öğrenirseniz diğerini öğrenmek çok kolay hale gelir.

Aşağıda bir video var, bu robot bilgileri e3 series den alıp otomatik kablolama yapıyor. Bu işlem elle yapılırsa ne kadar sürer makine ile ne kadar sürüyor kıyaslama yapılmış.


Otomasyon diyoruz ama biz hala otomasyonda autocad i kullanmaya çalışıyoruz.

E3 series le çiz, ihtiyacın olan bütün listeler anında hazır, (malzeme, klemens vs.) Gönder bilgileri etiketleme makinalarına etiketlerini yazdır. Varsa kablo kesme makinaların gönder e3 ten bilgileri, aynı şekilde drilling makinalarına gönder. otomasyon budur, millet autocad de daha projeyi bitirmeden sen üretimi bitirmiş olursun.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Arkadaşlar bende konu ya farklı bir bakış açısında gireyım. Elbette kimse benim üzümüm kara demez. Herkesin kendine göre doğruları vardır. Herkes bilmediğini kotüler bu genel kuraldır. Yukarıda ki tüm cevapları okudugumda herkes cofaso eplan autocad den bahsetmiş. Ama E3 Series programından kımse bahsetmemiş. E3 series programı yukarıdaki saymıl oldugunuz tüm programlardan 10 fırın ekmek üstündür. Neden böyle bir kanıya vardığımı sorarsanız eğer, ülkemizde malesef proje çizimine para verilmiyor . ilk önce iş yapılır sonra proje çizilir işte bu esnada E3 series size çok kolaylık sağlıyor çünkü her yerden proje ye başlayabiliryorsunuz. İster teklif metnini excelde yazarak ister pano resminizi 1'e 1 çizerek, pano içi kablolamasını hesaplayarak,isterseniz 3D görünümünü alarak teklifinizi hazırlayabilirisiniz. bunların yanısıra sematik çizerekte projenizi oluşturabilirisiniz. Ama kullaını tersten tutmak isteyen arkadaşlar diğer programları kullanabilirler.Teknolojıyı kullanmak isteyenler E3 series programını secebilirler. Biz yaklaşık 5 yıldır bu programla çalışıyoruz ve şuana kadar her hengi bir kısıtlama ve problemle karşılaşmadık. Zaten sagolsunlar CPV bu konuda çok yardımcı oluyorlar. Aslında çok şeyler yazmak ısterdim ama bu kadar yeter.
 
En güzeli ve basiti bana göre cofasodur ben onda öğrenmiştim çok basit egitim videosunu izlememn yeterli öğrenmek için
 
Benim tercihimde cofaso.
 
Bende cofaso kullanıyordum.fakat e3 ü gördükten sonra,cofasoyu bırakıp e3 ögrenecegim.arada daglar kadar fark var.
 
cofaso'nun çok eksiği var. Ve gidermeye çalıştıkları yönünde bir izlenim edinemedim.
 
selam bende bir öğrenciyim bize okulda ekts yi öğrettiler bence ekts den başla tabiki hepsini öğrenmen senin için en iyisi olur
 
her firma farklı bir program kullanıyor ama belli başlı bazı programlar var.
 
birakin bu isleri buradan yorum yazan kac kisi projeci ? hangi projelerde bulunmus ? konyada koyde orda burda elle bile cizersin programa ihtiyac yok, autocad 1 numaradir mimariler autocad olarak geliyor sen projeleri uzerine isliyorsun cakma cirpma programlari ogrensen ne olur ...


ben 5 yıldır pano proje tasarım mühendisliği yapıyorum.İzmir ve Manisa OSB de bir çok trafo AG Dağıtım-Kompanzasyon ve MCC+PLC Panoları projelendirdim.Yeri geldi devreye alma işi yaptm.Autocad panocu için istenmeyen bir yazılımdır.
Pano projeleri için

-Eplan
-see elektrical(caddy basic-standart sürümleri de olabilir)
-cofaso

başka program tavsiye etmiyorum.

autocad çizimleri sadece keşifte kullanılır bilinmelimidir bence bilinmelidir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,193
Mesajlar
915,740
Kullanıcılar
449,969
Son üye
kdrtkn

Yeni konular

Geri
Üst