Otomasyon Sektörü ve Maaşları

Bu devirde düşük sermayelerle iş yerleri kurup para kazanmanın imkansız olduğunu düşünüyorum.Dışarıdan para kazanıyor gözüküyor işletmeler ama şu anki ekonomik durum ve çeklerin karşılıksız çıkması sonucu firmalar sadece masraflarını karşılıyacak şekilde çalışıyor.Sermaye yada yüksek kazanç günleri bitti artık.Çok büyükler kazanıyorsa kazanıyor.Onun da sebebi sermayeleri güçlü ve yatırım yapıp malzeme alacak finansmanları çok.
 
ticarette yüksek sermayeye gerek var günümüzde, bu doğru.. ancak hizmet sektöründe (bazı sektörlerde)
düşük sermayelerlede güzel para kazanılabiliyor. örneğin elektronik kart tamiri gibi..
 
bende ocak ayında mezun oldum şuan bi firmada otomasyon mühendisi olarak çalışıyorum ama aldığım maaş hiçte tatminkar değil.aslında ben elektrik elektronik mühendisiyim şuan omron da plc yazılımı hmı tasarımı ve Scada konusuyla uğraşıyorum .benim sorumsa arkadaşlar yol yakınken elektrik şantiye tarzı bi işe mi girsem yoksa otomasyon konusunda devam etsem mi.bide bakıyorum bizim yaptığımız iş hem zor hem stresli ama maaşımız düşük ve normal bi mühensd,sle aynı.yani şantiye mühendisi olsan işçilere yap dersin işi kontrol edersin olur biter ama otomasyonda binlerce satırlık programda hata bulucam diye kafayı yiyosun.askere gitmeden bi karar vermem lazım herkesin yorumlarını bekliyorum.
 
2008de yazılmış bir msj. Hala aynı düşünceler kol geziyor. Ne olacak bu otomasyon sektörü? Ben öğrenciyim otomasyon istiyordum ama olacak gibi değil sanırım
 
Otomasyon Teknikeriyim,Elektronik Mühendisliği öğrencisiyim aynı zamanda,birçok otomasyon firmasına iş başvurusu yaptım(ücretsiz çalışmayı önerdim,stajer gibi) hiçbiri olumlu bir cevap vermedi.Ben de and içtim o firmaları kazımaya.Firma ve fabrika sahipleri ne kadar da Müslüman olduklarını ilan etseler de çoğu(pek çoğu) kapitalizmin uşağı olmuş insan sömürüyorlar.Karısının altına bir jip alacak,evler villalar yaptıracak MÜHENDİS de sürünecek. Birleşmek ve ses çıkarmak konusunda aciz bir milletiz malesef.Sendika denen nimet'i değerlendiremiyoruz. Öyleyse sömürülmeye devam,dirsek çürütmeye devam(ben de).
 
bende ocak ayında mezun oldum şuan bi firmada otomasyon mühendisi olarak çalışıyorum ama aldığım maaş hiçte tatminkar değil.aslında ben elektrik elektronik mühendisiyim şuan omron da plc yazılımı hmı tasarımı ve scada konusuyla uğraşıyorum .benim sorumsa arkadaşlar yol yakınken elektrik şantiye tarzı bi işe mi girsem yoksa otomasyon konusunda devam etsem mi.bide bakıyorum bizim yaptığımız iş hem zor hem stresli ama maaşımız düşük ve normal bi mühensd,sle aynı.yani şantiye mühendisi olsan işçilere yap dersin işi kontrol edersin olur biter ama otomasyonda binlerce satırlık programda hata bulucam diye kafayı yiyosun.askere gitmeden bi karar vermem lazım herkesin yorumlarını bekliyorum.

Sizin bu sorunzla (şantiye) ilgili çok güzel yazılar var sitede... Tavsiye ederim, öncelikle onları okuyun... Sonra karar verin...
 
Bu arkadaş askere gidip gelmiştir ne yaptı acaba?
 
Yaklaşık olarak 1990 yılından bu yana otomasyon işiyle uğraşmaktaydım. İleri düzey Python programcılığı(Linux/win32/mac/posx/mobile) ,Düşük seviye (C,Java,VB,Perl) bilgisine sahibim. Şu anda Bir inşaat firmasında kalıp işçisi olarak çalışmaktayım. Aldığım maaş 1500 TL dir. Ben bu otomasyon işini yapmam arkadaş !
*** Bu güne kadar yaklaşık 200 geçkin anahtar teslimi tesis bitirdim.
 
doktorlar öğretmenler yerine artık mühendislere gün doğması gerekmiyormu :S
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,854
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst