Otomasyon Sektörü ve Maaşları

nakres79

Üye
Katılım
16 Haz 2007
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
39
Öncelikle herkese merhaba,

2004 mezunu bir elektirk-elektronik mühendisiyim (ayrıca lise ve iki yıllıkta da elektirk bölümündeydim). ingilizcem teknik düzeyde.

Ne mühendislik eğitiminde aradığımı bulabildim, ne de mezun olduktan sonra piyasada aradığımı bulabildim. Kafam karışık ve önümü görmek istiyorum.

2 yıldır otomasyonla ilgili çalışıyorum Kağıt, plastik ve metal sektöründe farklı makinelerde program yazdım. Alt yapım olduğundan zorlanmadım. Röle mantığını lisede öğrenmiştim ve o zamandan beri de hep bu alanda çalışmak istedim. ilk olarak otomasyonla ilgili şu an çalıştığım firmada işe başladım. Daha önce motor bobinaj, elektrik tesisatı, elektrik proje çizimi, baz istasyonları ve hareketli enerji sistemleriyle ilgili çalıştım. Ama mesleki tatmini ancak bu alanda bulabildim.

Yaptığım işleri, uğraştığım konuları seviyorum ama bunların bana dönüşü kafamı karıştırıyor. 2006 sonunda 700YTL maaşla başladım. 1000YTL, 1100YTL ve daha yeni 1500YTL maaş almaya başladım. Yurtiçi, yurtdışı işlerimiz oluyor. Fakat mesai almıyorum. Yılda 12+1 maaş alıyorum.

işim sosyal hayata pek fırsat vermiyor. Yani kimseye 5 gün sonrası için görüşmeye söz veremiyorum. Çoğu zaman özveride bulunup çalıştığım bu işin bana dönüşü ne olacak.

Bu sektörde çalışan yada firma sahibi olan herkesten yorum bekliyorum. Çalışma şartlarınız nasıl? 5yıllık deneyimi olan bir otomasyoncunun maaş aralığı yaklaşık nedir? Herkes deneyimini, sorumluluğunu ve maaşını paylaşırsa benim gibi karamsarlığa kapılanlara ışık tutmuş olursunuz.

Birde şu konu var ben 29 yaşındayım. 6 sene daha çalışıp ayrıldım diyelim. 35 yaşında deneyimli bir otomasyoncuyu bekleyen şartlar ne olur?
 
sayın nakres 79

ben teknik öğretmenim ve teknisyen pozisyonunda çalışıyorum maaş yaklaşık 1500 ytl. bizim fabrikada işe yeni başlayan mühendis ler 2000 (brüt)*16 maaş alıyorlar.
 
Arkadaşım ben bir işletmede vardiya sorumlusu olarak çalışmakdayım bizdeki otomasyon uzmanları yaklaşık arkadaşımın da dedigi gibi 2000 ytl ile 2500 ytl arasında degişiyor aldıkları maaş tabi bu bence çalıştıgın iş sektörünede baglı sanıyorum küçük bir işletmenin bu maaşları bir uzmana verebilecegini sanmıyorum.saygılar
 
ah be arkadaşlar burası türkiye kim neyi tutturursa o paraya çalıştırıyor insanları birazcık şansın varsa iyi maaş alırsın ama oda yoksa verilene razıolmaktan başka ne yapabilirsinki
 
Artık şans mı, yoksa kendini pazarlama mı bilmiyorum. Çalıştığım firma 80 kişi çalıştırıyor. Kurumsal bir firma değil ama küçük bir firmada değil. 15 senedir bu sektörde. Firma içerisinde bu konu hakkında samimi yorumlar alamıyorum pek. Aynı sorunları yaşamamıza rağmen kimse açık konuşmuyor. 5-6 senelik mühendisler var, maaşlarını bilmiyorum. Konu açılsada söylemiyorlar haliyle. Bu yüzden sorularıma ve sorunlarıma bu platformda cevap arıyorum.
Çünkü amacım A kişi şu kadar ben ondan fazla almalıyım mantığı değil. sowmen arkadaşımızın dediği gibi kim kime ne kadar verirseden ziyade piyasa koşullarını ve hakkımı öğrenmek. Bu işi yapan herkesin genel bir bilince sahip olması gerektiğini düşünüyorum.
Bilginin ve becerinin esas olduğu alanda ücretlendirmenin şansa dayalı olmaması gerekir
 
35 yaşında 10 senelik tecrübeli bir otomasyon mühendisinin şu günkü maaşı 2500-3000 arasıdır.
 
Yaş hiç önemli değil, tecrüben iyi hatta çok iyi ise firma için 10k maaş sorun olmaz.
 
MaaŞ konusunda fİrma faktÖrÜ Çok bÜyÜk.ÇaliŞtiĞim fİrmada 6 senedİr ÇaliŞiyorum teknİk
kisimin nerdeyse hİÇ bİr bÖlÜmle hİÇ bİr farki yok.hesapta teknİk elemaniz.
hİÇ bİr deĞer vermİyorlar.İŞletmenİn can damari olsan bİle........
 
Vallah dostum Otomasyon firmalarında iyi maaşlar alman zor piyasa daraldı.Herkes plc programalıyor sistem kuruyor çalışıp çalışmasada bunlar yapılıyor.Ama fabrikalar durumu biraz değişik olduğundan dolayı.Çok fazla teknik kadroda rekabet gibisinden birşeyleri olmadıkları içinde maaşları daha iyi.önemli olan sorun çözüp tecrübeni iyi kullanaman.Ama fabrikalarda devlet dairesi gibi olmuş torpil bulmadan girmek zor ya nasip ya kısmet diyerekten her sabah şükürle kalkmak ve her zaman en iyisi içibn uğraşmak en güzeli.
 
arkadaşım eğer kendini geliştirmişsen önce Allah a sonra kendine güven ve kendi işini kur.
artık maaşla yüksek gelir düzeyine ulaşma devri kapandı. ben 13 yıllık Bakım mühendisiyim 1800 ytl ye
çalışıyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst