Orta gerilimde (uzak yada yakın mesafe) koruma amaçlı kullanılan röleler nelerdir ??

alpago

Üye
Katılım
25 Nis 2008
Mesajlar
89
Puanları
1
Yaş
39
genelde sedaşta kullanılıyor.. işte iletken koptuğunda yada kısa devre anında uyarı gösteren röleler nelerdir... ustalarımın yardımlarıını beklıyorum teşekkür ederim...
 
Faz-toprak veya faz-faz kısadevreleride, hattı korumak için genelde aşırı akım röleleri kullanılır.
Entes CKR93T veya Gepa ROC131 sık tercih edilir. Sadece uyarı göstermez, kesiciye açma sinyali göndererek hattın enerjisini de keser.

Enerjisi kesilen hatta tekrar enerji vermek için sık sık görevli gelmesi beklenemez. Bu durumda da Tekrar Kapama Rölesi devreye girer.
Hattın enerjisi kesilince, tekrar kapama rölesi süre saymaya başlar. Ayarlanan sürenin sonunda kesiciye kapama sinyali gönderir. Hatta arıza devam etmiyorsa (kuş çarpılması gibi) kesici kapanır. Hatta arıza devam ediyorsa eğer (hat kopması gibi) Aşırı Akım Rölesi anında açma sinyali gönderir kesiciye ve kesici tutmaz. Bu durumda tekrar kapama rölesinin ayarına bağlı olarak istenirse ikinci bir defa daha kapama sinyali gönderilir. Hat gene tutmazsa eğer tekrar kapama rölesi Nihai Açma sinyali göndererek, kesicinin kapanmasını önler (Hem otomatik kapamayı hem de manuel kapamayı önler.)

entesckr93thv3.png
 

Ekli dosyalar

  • Entes CKR93T Aşırı Akım Rölesi.pdf
    69.6 KB · Görüntüleme: 200
  • Gepa ROC-131 Aşırı Akım Rölesi.pdf
    290.8 KB · Görüntüleme: 215
  • Entes TKR-12 Tekrar Kapama Rölesi.pdf
    31.8 KB · Görüntüleme: 89
  • Gepa RRC 121 Tekrar Kapama Rölesi.pdf
    288.7 KB · Görüntüleme: 128
hocam cuk oturdu.... çok teşekkür ederim
 
yukarıda gösterilen röleler TEDAS MYD sartnamelerine artık kullanılmıyor dijital olmaları seri ve paralel haberleşmeli röleler olması gerekiyor Fider Yönetim Röleleri yada 3F+1N Röleler gibi piyasada en cok kullanılanları rocon veya microelectrica büyük firmaların röleleri daha kullanıslı ve kararlı ama fiyatları diğerlerine göre yüksek
 
Sn megane, evet bu röleler eylül 2005'te revize edilen Sekonder Röleler Teknik Şartnamesine (tedas-myd-96-027b) göre uygun değil.

Biz Tedaşa yaptığımız bir işmizde Microelettrica MC30-R rölelerini kullandık. Fiyatı da diğerlerine göre fazla doğru. Ama çok kullanışlı. Rölede dört çıkış var ve istediğiniz gibi kullanabiliyorsunuz. Yani bir çıkışı ister faz açma, ister toprak açma, isterseniz tekrar kapama olarak kullanabiliyorsunuz. Açma sürelerini mili saniyeler mertebesinde ayar edebiliyorsunuz ve ayarladığınız değerlerin doğruluğuna güvenebiliyorsunuz. Sizi dar alana sıkıştırmıyor yani.
 

Ekli dosyalar

  • MC30-R (Versiyon 740 TEDAS-27B).rar
    1.5 MB · Görüntüleme: 353
mc30 r ser rölelerde tekrar kapama iptalını iptal etmek için 20 -21 uçlarına V otomat bağlayarak denedın mı.veya tekrar kapamaları V otomat uzerınden mı yapıyosunuz..
 
mc30r rölesinde tekrar kapamayı iptal etmek için tekrar kapama fonksiyonundan pasif edersen tekrar kapama devre dışı kalır.
 
demek ıstediğm mc serısının 20 21 uclarına kısa devre kapalı bır devre halıne getirirsenız 2.ıncı bır tekrar kapama rölesı kullnmanıza gerek yoktur.bu uçlarada v otomat bağlarsak bu şekılde çözmuş oluruz.ilave masraf yapmanıza gerek yok,yapacağınız tekrar kapama süresı zamanlarnı toplayıp tk (0) döngu zamanına ılave yapmanız gerekecektır örnek dyelım tk 1=40 sn tk 2=20 sn.tk =0= 60 sanıye olarak gırmenız gerekecektır.
 
arkadaslar bu röleyle basım dertte tekrar kapama bir türlü yaptıramadım bu röleye bir yardım edebilirmisiniz??

elinde bu röleyle ilgili baglantı ve program gibi döküman olan varsa şimdiden tesekkur ederim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst