og de trafo arızası

Katılım
28 Şub 2007
Mesajlar
50
Puanları
1
Yaş
39
başımdan bu gün geçen olayı yazıyorum yorumlarınızı bekliyorum

3 seri kesici ve hat başı sigortası açtı trfonun üzerindeki ayırıcıyı açtık besledik hat tuttu ayırıcıyı kapattık aynı sekilde kesiciler açtı sigorta attı atan sigortayı sarmadan enerjiyi verdiğimizde hat tuttu sardığımızda yne kesiciler açtı sigorta attı trafo yanıgı teşisi koyduk bizden 3 saat sonra giden ekip ayırıcıyı kapattığında trafo normal çalıştı. Sebebi aşırı sıcak olabilir mi yorumlarınızı bekliyorum...
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Sıcakla bahsettiğiniz arızanın bir alakası olamaz. Trafo üstünde veya hattın herhangi bir yerinde kısa devreye sebep olan bir şey var olup sonradan düşmüş yada en son kapamanızda (Sonradan giden ekipten önceki son kapama) kısa devre akımı ile kopmuş olabilir.
 
teşekkür ediyorum galiba öyle dünden beri her hangi bir sorun olmadı...
 
syn ertek e katılıyorum sizin biraz talihsizliğiniz olmuş
 
Kafa karışır bazen o mudur bu mudur diye 3 seri kesicinin açması rölelerden kaynaklanır.Mesela toprak akımı değerleri birbirine yakındır ya da aynıdır rölelerin muhtemelen de o arıza toprak arızası vermiştir o yüzden 3 kesici aynı anda açmıştır.Trafonun buşinglerinde bi sıkıntı olabilir trafo işi bırakmak üzere de olabilir bi numara yapar çünkü bazen .Bazen bizim de oluyo mesela hat açıyo gidiosun kesiciden besliyoruz hat tutmuyo aşırı akım arızası veriyo bi kaç yerden ayırıyoruz tek tek besliyoruz bu sefer tutuyo şaşılcak durum yani :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,299
Mesajlar
916,535
Kullanıcılar
450,131
Son üye
mrtblkl

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst