Başkent Elektrik Arıza (Sizce Sahtekarlık mı? )

deimos

Üye
Katılım
7 May 2013
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
49
Arkadaşlar akşam eve geldim, TV yi açtım, Bilgisayarı açtım, sanki Voltaj dalgalanması oluyor gibi geldi, ekran arasıra ışıklarla birlikte gidip geliyor anlık. Sonrasında bir kahve içeyim dedim, su ısıtıcısını açtım, odadaki LED ampüller ışıkları kısıldı, şüphelendim. Avometreyi Prize taktım 215 Volt, su ısıtıcısını açtığım anda LED ampüller yeniden kısıldı. Avometre 195 volta inmiş, ısıtıcıyı kaldırıyorum 215 e çıkıyor tekrar.

Bina girişindeki Kofraya gittim, Fazlar arasını ölçtüm, ilk 2 hatta 380 VOLT gördüm, Ortadaki hat ile sondaki hat arası 0 VOLT, ilk hat ile son hat arası 380 VOLT ölçtüm. Anlaşıldı Fazın birisi yok dedim, ama binada elektriğim kesik diyen yok. Bomba bundan sonra patlıyor, her fazı nötrle ölçtüm, hepsinde 218 -220 VOLT

Bugün öğlen elektrik kesilmiş, evdeki güvenlik kamerası elektrik gelince e-mail attı bana. Aklıma bir tek olasılık geliyor, Trafoda sorun çıktı, RST fazı yerine köprüleme yapıp 3 faza 2 fazmı verdiler? Eğer gerçekten öyle yaptılarsa Mahalleden beslenen 3 FAZLI Motor, klima varsa ne durumda. Benim olasılık doğru ise sizce bu kandırmaca değilmidir? Anlaşılan oki Fazlar düzenli dağılmadığı için güç düşmesi oluyor.
Ekleme; Ariza ekibi geldi, sokak saha dolabinda fazlar tamam, bizim binaya giden yer alti kablosunda kopukluk çıktı, kablo kopmuş diger fazla birleşmiş köprü olmuş dendi. Anlayacağınız zor bir olasılık bizi buldu. Sorun trafodan kaynakli değilmiş. Şimdi kazım ekibini bekliyoruz. Konu başlığını ve anketi degistiremedim. Saygılar..
 
Son düzenleme:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Hocam gerek kalmadi, cevap için teşekkürler. Dolap ile bina arasindaki kabloda kopukluk olup fazlar birbirine değmiş. Binaya gelen faz 3 faz gibi görünüyor ama 2 faz geliyordu.
 
İnsanın başına ilk defa gelince iş bide elektrik olunca aklına herşey gele biliyor. İlk kofreden ölçüm aldıktan sonra sıkıntı kofrede de aynı ise geri kalanı elektrik Arza ekiplerine bildirmeniz yeterli geri kalan süreci onlar çözer.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,864
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst