Neodyum Mıknatıs Elektrik Üzerindeki Manyetik Etkisi Nedir?

uzayood

Üye
Katılım
2 Eki 2013
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
47
neodyum miknatis elektirik akiminin dalga boyutunu azaltiyor mu bu da faturaya az olarak yansir mi
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Mekanik sayaç üzerine korsan faturayı azaltır.
yakalanırsan cezası ağırdır
kısacası hırsızlıktır.
 
Merhaba.Elektrik akımının dalga boyunun kısalmasıyla tasarruf etmek arasında direkt bir bağ kurulamaz.Neodyum mıknatıslar çok güçlü mıknatıslar sınıfındandır,özellikle rüzgar güllerindeki el yapımı,imalatı olan alternatörlerin yapımında,alternatörlerin çok değişik türden yapılabilen çeşitli tadilatlarında,vb. çok kuvvetli oldukları için tercih edilirler.Elektrik akımının dalga boyundan kastınız ac. akımın voltajıysa,neodyum mıknatısın durgun (hareketsiz) halde bu voltaj değrine bir etkisi olmaz,mıknatısın çok yakınından ac.akım geçiyorsa eğer,akım da fazlaysa bu teli (Kaboyu) titreştirme,ac. akımın neden olduğu değişken ac. alanlarla mıknatıs tarafından itme-çekme durumları görülebilir.

Neodyum mıknatısı adaptör,vga kablolarındaki parazitleri,harmonikleri süzen ferrit torodial çekirdekler yerine koymuşsanız,bunlar da elektrik tasarrufu yine sağlayamazlar,sadece filtreleme görevleri vardır.

Dalga boyu kavramı daha çok elektromanyetik dalgalar (Ses,ışık,Mikrodalga,x ışını,gamma ışını,vb.) için ekseriyetle de kullanılır.Dalga boyu büyüdükçe,frekans küçülür,küçüldükçe de frekans artar.Işık için görünen ışığın üst sınırındaki morötesi (ultaviyole) sınırının kendisi ve çok yukarısı,frekansı çok yüksek (Enerjisi çok yüksek olan) ve dalga boyu çok küçük olup sağlık için zararlıdır.(Güneş ışığının ultraviyole bandı,x ışınları,gamma ışınları,mikrodalga şeklindeki elektromanyetik bandlar son derecede iyonlaştırıcı özellik taşır,temasta olduklalrı hava moleküllerini iyonlaştırıp,serbest radikalleri (+ ve - yüklü atom köklerini)açığa çıkarır,deri kanseri ve diğer kanser türlerini tetikleyici bir katkısı olabilir.(Cep telefonlarını kulaklıksız olarak,çok uzun süreler ve başa yakın kullanmak,mikrodalga fırınındaki arızalar ve çizilmeler nedeniyle magnetrondan dışarıya verilen kaçak mikrodalga ışınları,röntgen ışınları,tomografinin aşırı dozlarda kullanımı,sürekli ve tedavi maksatlı da maruz kalınması,güneşte belirli saatlerde yani çok tehlikeli yaz saatlerinde fitresiz (Krem,gözlük,vb.) korunmasız dolaşmak,yüksek gerilim hatlarının altındaki meskenlerde,trafo binalarına çok yakın,havai hatların çok yakınında ikamet etmek,vb.radyoaktif madeler (Alfa,beta ve gama ışını yayarak bozunan ve başka elementlere dönüşen,polonyum,radyum,vb.elementlerle yakın temasta olabilmek,insan sağlığı,özellikle de kanser riski (Kanseri oluşturan nedenleden bir tanesi olması,Madam Curry bu yüzden,yani labaratuvarda araştırma yaparken,ışımayla aşırı radyasyon alarak ve tehlikesini de hiç bilemeden,sırf bilim için erken yaşta yüksek dozlara (Bekerel) maruz kalarak hayatını kaybetmiştir.) nedeniyle de büyük risktir,sakınmak,korunmak şarttır.

Görünen ışığın son sınırındaki kızılötesi sınırda ve bunun alt sınırlarında dalga boyu büyür,frekans azalır (Sıcak ütü yüzeyi,kızmış rezistans teli gibi) uzaktan kumandalarda,ısınma amaçlı elektrik sobalarında,ısıtıcılarında insan sağlığı için bir riski olmadan da kullanılabilir.

Ses için frekansı sadece 20 hz. ile 20 000 hz. aralığında olan sesler,insan kulağı için duyarlıdır.Bas sesler dalga boyu büyük,frekansı küçüktür,tiz sesler ise dalga boyu küçük,frekansı çok yüksek olan titreşimlerdir.Bir piezoelektrik dönüştürücüye (transdusere) yüksek frekanslı ac. akımı verirseniz,enerjisi çok fazla da olan ultrasonik sesleri (Titreşimleri) kolayca da elde edebilirsiniz.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
neodyum miknatis elektirik akiminin dalga boyutunu azaltiyor mu bu da faturaya az olarak yansir mi

Sorduğunuz soru foucault (Fuko,eddy-current akımı) ile çalışarak içlerindeki alüminyum diskleri döndüren ve numaratörlere ödenecek bedeli yazdırtan elektrik sayaçlarının mıknatısla frenlenmesi konusuysa (Soru şeklinden neticede bu daha çok anlaşılıyor) yasal olmayan bir konuda teknik mevzuatu,yapılabilirliği bizlerden talep etmektesiniz.Bu düpedüz bir elektrik hırsızlığıdır.Elektriği çalan,buna tenezzül edenler,yarın öbür gün devlete vereceği vergide de (İşçinin,memurun alın teriyle çalıştığı ve ödediği vergiyi hiçe sayarak,görmezden gelerek) usulsüzlük yapabilir,kaçırabilir,askere gitmemek için türlü bahanelerle de kendini çürüğe yazdırabilir,genel seçimlere gidip oyunu hiç kullanmaz,vatanını milletini de hiç sevemez.Yani bu basit olay çığ gibi daha da büyüyerek maddi,manevi değerlerimizi hiçe saymamıza,milletçe bu yollara yönelmemizin filizlerini,temellerini de atmış olur.

Müslüman bir insanın diğer müslüman bir insanın,devletin veya özel teşebbüsün bir toplu iğnesini bile habersizce alması,zimmetine geçirmesi (Elektriği kaçak kullanabilmesi konusunu,deprem,sel,vb. büyük felaketlerde çadırlara verilen bedelsiz elektriği de tabiki bu kategoriye de koyamayız,çünkü bu apayrı,çok özel olan bir haldir.) hem dinen doğru olmaz,hem etik (ahlaki) açıdan çok yanlıştır,hem de emanete hıyanet etmek gibi de algılanması gereken çok ağır bir suçtur.Tespiti halinde ağır müeyyideleri (Yaptırımları) her zaman mevcuttur,yapılmaması veya hiç teşebbüs edilmemesi en iyisidir.Bizim forumumuzda da bunun uygulanabilirliğini veya teknik verimliliğini tartışmak,bu konuyu teknik olarak da ele almak hiç yakışık olmaz.Bunun ayrıca tartışılıp yapılıp yapılmaması konusu da,bireylerce sık sık ele alınıp söz konusu tartışmalara neden olunabilmesi de doğru olmayan bir davranıştır.Saygılarımla.
 
elektirik teki asiri dalga boyutu faturaya yansidigizaman kullanilmamis elektirik oduyormuyuz
 
eskı tip tamburlu elektrik sayaçlarında nekadar guçlu mıknatıs olsada etkısı yok universıtede araştırma laboratuvarında denedım bizzat etkı mesafesını çok ıyı tasarlamış fırma mantığen bende etkıler dıye duşunuyordum denedım oyle bışey yok halk dılınde soylentı miknatis sayacı durduruyor birisi atmış ama mantığen düşünürsek etkılemesı normal ama sayaç uzerınde maalesef etkılemıyor zaten etkılese sayaçların kullanılmasına ızın vermezler sayaç tamburunu donduren elektromanyetik alan dış etkenlerden mükemmel korunmuş etkılenmıyor hatta bobinli elektro mıknatıs yaptım laboratuvarda doğal miknatislara gore çok daha güçlü onunda etkısı olmadı
 
Benim bildiğim sayaç tamburu , yani diski alüminyumdur ve herhangi bir mıknatıs etkisinden vb. etkilenmez.
 
Derste hoca elektrik nedir ne değildir anlatmaya çalışıyor.
Bir öğrenci dalmış gitmiş.
Hoca fark etmiş ve sormuş .
Söyle bakalım bu hususda ne diyorsun elektrik nedir ?
eeee hımmm ııııı şey hocam biliyordum ama unuttum.
Hoca hayıflanmış.
İşe bak Yaradıcıdan sonra elektriği bilen bir kişi bulduydum ama unutmuş....


[video=youtube;keMpUaoA3Tg]http://www.youtube.com/watch?v=keMpUaoA3Tg[/video]


[video=youtube;NqdOyxJZj0U]http://www.youtube.com/watch?v=NqdOyxJZj0U[/video]


[video=youtube;5BeFoz3Ypo4]http://www.youtube.com/watch?v=5BeFoz3Ypo4[/video]
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst