Sizce devirdaim makinaları gerçek olabilir mi?

  • Kesinlikle hayır

  • Gelecekte belki

  • Evet olabilir

  • Evet zaten kullanılıyor


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Merhaba! Philadelphia deneyi ile ilgili yorumlarınıza bir açıklama getirerek zamanda yolculuğu enerjiyi maksimize etmek için kullanabileceğimizi söyleyecektim. (Deneyin başarılı olma ihtimalini düşünerek) Bunu yapmayacağım. Çünkü dünyanın kendi etrafında(1670 km/h), güneş etrafında (108000 km/h), güneşin galaksi merkezi etrafındaki dönüş hızlarını düşünelim. Bu deneyi başarıyla sonuçlandırabilmek için öncelikle uzayı mükemmel olarak adresleyebilmek gereklidir. Uzay zamanda yolculuk edebilmeyi zorlaştıran bu durumun üstesinden gelebildiklerini düşünmüyorum.

Konuyu daha fazla bulandırmadan düşüncelerimi destekleyen bir yazıdan bahsetmek istiyorum. Konudan bazı alıntılar yapacağım.


"Bu sıradışı buluş yüzde yüz’den daha fazla verimli motorlar yapmaya ve enerji üretebilen devridaim makinaları geliştirmeye izin verebilir, ya da karanlık enerji adı verilen ve içinde yaşadığımız evrenin genişlemesine neden olan gizemi açıklamaya yardımcı olabilir."

"Yeni Tip Motorlar

Negatif sıcaklıklar ısı enerjisini mekanik enerjiye dönüştüren ısı motorları yapmada kullanılabilir. Ancak bu motorlar yüzde yüz’den daha fazla verimli olacaktır."

(Bunu yapmak için "Stirling Engine" fazlasıyla iş görür.)

http://superileri.com/bilim-adamlar...sicaklik-ki-sonsuz-dereceden-bile-daha-sicak/

Haberin asıl kaynağı;
https://www.livescience.com/25959-atoms-colder-than-absolute-zero.html

Bu konuda sizin görüşleriniz nedir? Sayın binbaşı bu teknolojiyi stirling engine yada peltier teknolojisi ile birleştirin direkt mareşalsiniz :) Hatta bu teknolojiyi Infinia Teknology 'den hazır olarak satın alabilirsiniz. (https://www.greentechmedia.com) (Solar Stirling Engine)

Bu konu gerçek ise neden kullanılmıyor sorusuna mükemmel derecede cevap veren bir belgesel var (Thrive Documentary). Bu belgesel bundan çok daha fazlası boş zamanınızda izleyebilirsiniz.


Konuyla ilgili daha akademik seviyede bilgi sahibi olmak için Roger Penrose 'un "Kralın Yeni Usu" isimli kitap serisini okuyabilirsiniz. Roger Penrose'un termodinamiğin 2. yasasını düşüren tezleri bulunmaktadır. Tüm bunlar termodinamik kanunlarının yeniden yorumlanmasını gerektiriyor.

Şimdi oyunuzu tekrar kullansaydınız hangi seçeneği işaretlerdiniz? Hayır oylarının çoğaldığını gördükçe hayal kırıklığına uğruyorum. Bu konuyu bir aydınlatsak neden hala Hayır?
 
Son düzenleme:
Bu başlık altında anket mi var ? Ben mobilden iOS Uygulaması ile girdiğin için mi anketi göremiyorum .? Öyle ise evet evet evet :))
 
Serkan kardeş belki size Uçuk gelecek ama ben zamanda yolculuğun , (olaylara müdahale edememekle birlikte) mümkün olacağına ayrıca Vermeden almak demeyeyim ama bugün anladığımız manadaki "verim" in birden büyük olabileceğine VE DE Yaratıcı , Tanrı , Kainatın Ulu mimarı , ALLAH herkes nasıl adlandırırsa adlandırsın , O ' nun mutlak hakimiyetine inanıyorum. Bunlara EVET diyorum
 
Enerjinin korunumuna ve tek yaratıcının ALLAH olduguna inanıyorum.

Bu tür devir daim adındaki şeylerin aldatmaca olduğunu düşünüyorum. Verimin %100 ün üzerine çıkabileceğini düşünmüyorum. ( sistem izole ise dışarıdan enerji girişi olmayacaksa )
 
Ben Kur'an da yeralan bazı kıssalarda geçen olağanüstülük olarak tanımlanabilecek bazı şeylerin gelecekte bilimin gelişmesi ile insanoğlu Tarafından uygulanabilir hale geleceğini düşünüyorum .
 
ohooo konu ilahiyata kaymış.Yahu yıkıldı denilen kanunlar hala yerinde duruyor.Ben hala Termodinamik yasalarının geçerli olduğunu hala bunun üzerine sistemler araçlar makineler v.s yapıldığını görüyorum.

Madem termodinamik yasaları yok oldu.Yerine ne geldi biri beni aydınlatabilir mi?
 
ohooo konu ilahiyata kaymış.Yahu yıkıldı denilen kanunlar hala yerinde duruyor.Ben hala Termodinamik yasalarının geçerli olduğunu hala bunun üzerine sistemler araçlar makineler v.s yapıldığını görüyorum.

Madem termodinamik yasaları yok oldu.Yerine ne geldi biri beni aydınlatabilir mi?

Bu soruyu bende sordum nerede okutulduğu yada yazılan kitaplarını sordum ama ??
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst