Nükleer Santral Kurulsun Mu?

geç bile kaldık
 
Nükleer santral kurulmalı.Bu teknoloji tam olarak bilinmeli denizaltı uçak gemisi gibi araçlarda nükleer yakıt kullanılnaktadır.(Bitme derdi yok)Ayrıca nükleer teknolojisi olan devletlerin saldırılmazlık kalkanı oluyor.Bu da bizim için önemli bir neden nükleer gücü elimizde bulundurmamız.Dünyada 432 adet nükleer santral var bizde yaparsak 433 olur çok bir şey değişmez.Gerekli olan güvenlik sistemleri alındıktan sonra bir sorun yaratacağını düşünmüyorum.
 
nükleer santral elektrik ve bilhassa doğaalgaza etki etmeyecek radyoaktif maddelerden daha basit ve güvenli instabile etmeden enerji üretme yöntemleri var ama hiçbiri nükleer silah için gerekli hammade üretimini sağlamıyor neden atom santrali olan ülkeler nükleer silah yada o silahın nükleermalzemesine sahiptir ? bi düşünün nükleer santral nükleer silahlanmanın paravanı bütün dünya bunun örnekleri ile dolu elektrik ve temiz enerji konusunda sahip olunan imkanların yüyde 30 unu bile kullanmıyoruz amaç temiz enerji değil kimin bundan kazanç sağladığı seni beni çevreyi düşünen yok ahireti kul hakkını bunları düşünmeyenler Allahın ayetini inkar etmiş olur çünki bu konularda açık hüküm bildiren ayetler var nükleer santral gereksiz Türkiye dünyanın en iyi rüzgar potansiyeline sahip ayrıca med-cezir ve daha niceleri ile enerji üretebilecekken birkaç zengini daha zengin yapmak uğruna halkın sağlığını ve güvenliğini hiçe sayanlar ahirette hesabını verecek ha ne diyor bu salak deyip ahirette hesap vereceğine inanmayanlar müslüman hırıstiyan yada musevi değildir dinsiz kafirdir
Nükleer santraldan nasıl nükleer silah malzemesi elde ediliyor? anlatırsanız bilmediğim bir şeyi öğrenmiş olurum.

Bu gün TRT Anadolu'da EÜAŞ Genel Müdürü yenilenebilir enerji kaynaklarına değindi. Rüzgar santrallarının kapasite kullanım oranlarının %30 olduğundan bahsetti. Üstelik 100 bin MW lık rüzgar santralınız olsa (bu günkü kurulu gücün 2 katı!), Türkiye'nin her yerinde rüzgar aynı anda esmediği, yılın her mevsiminde esmediği için aynı anda 20 bin MW bile güç alamazsınız dedi. Sanayici sürekli, ucuz, kaliteli ve güvenilir elektrik ister dedi. Rüzgarda bunu sağlamak mümkün değil.
 
Kurulmasın diyenler hep nükleer santralin tehlikeli olduğu ve hayatımızla oynadığını yamışlar Japonya da patlayan reaktörlerden sızan radyasyon Türkiye semalarına ulaşmış batı kesimlerde 10000 metrede beklemede geçin arkadaş boş işleri öleceksek kendi radyasyonumuzla ölelim onun bunun yaydığı ile değil
alın size farklı bir bakış açısı
 
Japonlar akıllı radyasyon üretmişler, sadece gönüllüleri öldürüyormuş.
 
aynen katılıyorum.bende Ermenistandaki kıçıkırık santralin yada başka bi santralin radyasyonuyla değil kendi santralimin radyasyonuyla ölmek istiyorum.en azından radyasyonumuz yerli malı olsun :)
 
Slm , Sağlıklı bir yaşam hayırlı günler .
Bir kısım nükleer santral kurulsun der bir kısım kurulmasın der , elbet herkesin fikri bir olmaz , konuda uzayıp gider .
Burada amaç konu yazısı hakkında + ( artı ) larını - ( eksi ) lerini yazıp değerlendirilme yapması ve yorumlar yapılmasıdır .
Öyle artık yazı konusu uzamış olmalı radyasyon ile dalga geçer yazılar yazılmaktadır .
Konu amacından çıkmıştır . Yorum sizin . Sayğılarımla....
 
Nükleer santralini kurduğumuz gün değil.
Nükleer santrali kurma kararı aldığımız gün bütün avrupa Türkiyede demektir. Kurmayın diye yalvarmaktadır.
*Sanki yediğimiz herşey doğal
*Günün 24 saati cep telefonu ile yatıp kalkarız zararı yok
*Fast foodun zararı yok
*Hız sınırını aşmakta rakip tanımıyor iken hiç bir zararı yok
*Sigara içeriz sabah akşam Alkol tüketiriz bunlarında zararı yok zaten
*Hatta birşey olmaz deyip doktora bile gitmeyiz ta ki böyle artık halimiz kalmayınca da yanımızdakilere beni hastaneye götürün deriz.

Biz Türk milleti doğruya doğru böyle bir milletiz, şimdi nükleerin zararından bahsetmeyelim bence. Çok doğal bir hayatımız varmış gibi yeterince hem teknoloji hemde siyası olarak oyalandığımız, oyalandırıldığımız yetmemiş gibi zamanında herşeye karşı çıkılan politikayı benimsemişliğimiz ve bu da yetmemiş gibi elimizde çok iyi imkanlar var iken buna da karşı çıkmak Tarihimize bakıp bakıp ahlayıp ahlayıp fakat sadece ahlayıp vahlamak ile kalıp ders almamaktan başka birşey değildir.

Nükleere geçmemiz bize ne kazandıracak ? Hem Orta doğuda hem avrupada Türkiye denildi mi Şöyle bir duracaklar düşünecekler.
Bütün avrupanın ve amerikanın planları alt üst olacak. Çünkü sürekli buna engel oluyorlar, yeri geliyor zararlı diyorlar yeri geliyor gerek yok diyorlar. İnsanlıktan nasibini almamış bu soyu belirsiz ülkenin vatandaşları yılın belirli zamanları denizlerimize zehirli atıklar atıyorlar. Bugün sağlığımızı düşünür gibi davranan bu sözüm ona yandaş politika izleyen milletler kuyumuzu kazıyor her geçen gün. Şimdi biz birde kalkıp nükleere dur deyip gerek yok deyip geri çekilirsek ipi boynumuza düğümlemişiz demektir.

Son olarak ; Eğer Nükleer bir bomba ile ölecek isem varsın bu Kendi ülkemin bombası olsun. Benim ülkeme atılan bir bomba ile değil.
 
Japonyada olan o facia dengesiz bir teknikerin hatasından kaynaklanıyor, yani bu orda oldu burdada olacak diye bir şey yok. Her yönden Türkiye dışarıya bağlı doğalgazdan elektrik üretiyoruz, adamlar vanayı kesince ortada kalıyoruz. Bir nebzede olsa ihtiyaçlarımızı karşılıcak nükleer santral kurulmalıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,433
Mesajlar
917,572
Kullanıcılar
450,356
Son üye
HiçBilmiyorum

Yeni konular

Geri
Üst