Besleme kablolarda cızırtı ve titreşim oluyor, neden?

Katılım
15 Haz 2023
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
24
Arkadaşlar 1*240 aliminyum kablolardan cızırtı ve titreşim oluyor kablolar tava içerisinde paralel sekilde reglajlı nnnn.rrrr,ssss,tttt,toprak şeklinde bu sistem güneş enerji santralinde kurulu (GES) PANOSUNA GÜÇ VERİLDİĞİNDE GAYET NORMAL ŞEKİLDE SESSİZ VE SAKİN İLERLİYOR AMA İNVERTERLERİ DEVREYE ALINCA AKIM AKMAYA BAŞLAYINCA KAÇAK AKIM RÖLESİ TMŞ Yİ AÇIYOR RÖLEDEN AYARLARI DEGİŞTİRİYORUZ AMA BU SEFERDE TAVADA VE KABLOLARDA TİTRESİM VE CIZIRTI GELİYOR. İZALASYON TESTİ YAPTIK NORMAL ÇIKTI FAZ TOPRAK ARASI KISA DEVRE BAKTIK ODA YOK, KABLOLARDA ISI DEĞİŞİMİ VS DE YOK MANYETİK ALAN OLARAK SÖYLENDİ KABLOLARI ÜST ÜSTE GETİRDİK SORUNUMUZ YİNE ÇÖZÜLMEDİ AMPER OLARAK 1000 AMPERLİK TMŞ TAKILI VE KABLOLARDAN MAXSİMUM 700-800 AMPER GEÇİYOR AKŞAM SAATLERİNE DOĞRU CIZIRTI VE SES DÜŞÜYOR BANA BU KONUDA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Çogunlukla yaptıgım gibi, aklımdan geçenle, yazdıgım farklı oldu. Nıyetım, her bir 4 X 240 kabloyu, R S T N olarak baglayın , yoksa ısınma olur demekdi, ama yine maksadımı aşmışım.
Özür dilerim..
 
Arkadaşlar 4*240 aliminyum kablolardan cızırtı ve titreşim oluyor kablolar tava içerisinde paralel sekilde reglajlı nnnn.rrrr,ssss,tttt,toprak şeklinde bu sistem güneş enerji santralinde kurulu (GES) PANOSUNA GÜÇ VERİLDİĞİNDE GAYET NORMAL ŞEKİLDE SESSİZ VE SAKİN İLERLİYOR AMA İNVERTERLERİ DEVREYE ALINCA AKIM AKMAYA BAŞLAYINCA KAÇAK AKIM RÖLESİ TMŞ Yİ AÇIYOR RÖLEDEN AYARLARI DEGİŞTİRİYORUZ AMA BU SEFERDE TAVADA VE KABLOLARDA TİTRESİM VE CIZIRTI GELİYOR. İZALASYON TESTİ YAPTIK NORMAL ÇIKTI FAZ TOPRAK ARASI KISA DEVRE BAKTIK ODA YOK, KABLOLARDA ISI DEĞİŞİMİ VS DE YOK MANYETİK ALAN OLARAK SÖYLENDİ KABLOLARI ÜST ÜSTE GETİRDİK SORUNUMUZ YİNE ÇÖZÜLMEDİ AMPER OLARAK 1000 AMPERLİK TMŞ TAKILI VE KABLOLARDAN MAXSİMUM 700-800 AMPER GEÇİYOR AKŞAM SAATLERİNE DOĞRU CIZIRTI VE SES DÜŞÜYOR BANA BU KONUDA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM
4x240 kabloyu nnnn,rrrr,ssss,tttt olarak tava içerisinden nasıl taşıdınız anlayamadım.
 
4x240 kabloyu nnnn,rrrr,ssss,tttt olarak tava içerisinden nasıl taşıdınız anlayamadım.
2 veya daha fazla 4x.. kablonun her bır damarını, aynı faza baglamış olmalı, yani, bir kablo, R, diğer kablo S, diğer kabloda T fazı olarak..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,755
Kullanıcılar
449,975
Son üye
yamanelektronik2023

Yeni konular

Geri
Üst