Nükleer Santral Kurulsun Mu?

Bize plütonyumu,uranyumu satan ülkeler bu madenleri daha sonra geri almıyorlar.

bu madenler 100 yıl daha radyoaktivitesi devam ediyor.

nerede saklayacağız bu madenleri İSRAİLDEN İTHAL teknoloji alıp toprak altında mı saklayacağız.

Bu santralleri yapan abd-israil yandaşları uranyumu peşin alacaksın.benden alacaksın.başka kimseden almayacaksın.senede şu kadar alacaksın.zammı kendim koyarım ister veriirm ister vermem demezlermi?


bizim gibi ülkelerde "RADYOAKTİF ÇAY İÇİP;BAKIN BİRŞEY YOK." diyen yöneticiler hala var.
 
Temel balıkçılıkla uğraşıyormuş, hergün sabah erkenden takayla denize açılır, balık yakalayıp satıyormuş. Dursun da karada çiftçilik yapıyormuş.
----Ula temel senin deden tenizde kayboldi hemi
----Hee tenizde kayboldi oni bulamaduk.
----Babanda tenizde boğuldi demi,
----Hee babamda tenizde boğuldi.
----Peçi sen tenize açilmaya korkmayimusun.
----Ula tursun senin deden yatakta öldi hemi
----Hee yatakta öldi.
----Babanda yatakta öldi demi
----Hee o da yatakta öldi
----Peçi sen yatağa cirmeye korkmayimusun.

Yıllar önce meydana gelen bir çernobil kazasının ardında nükleer santraller birden tu kaka oldu. Rusyanın yaptığı eski model bir santral hiçbir zaman diğerlerine örnek teşkil etmez.
Şayet gelişmiş bir teknolojiye sahip olmak istiyorsak nükleer santraller kaçınılmazdır.
Ya o da çernobil gibi sızıntı yaparsa dersek fıkradaki Dursun gibi yatağa girmememiz lazım.
Dünya üzerinde hergün yüzlerce çernobil yaşanıyor.

İki seçeneğimiz var ;
Ya bundan 100 sene öncesi gibi bozulmamış yemyeşil bir Dünya, eski usul teknolojiden uzak kara sabanla ekip biçeceğiz, ya da uzay çağının gerektiği gibi teknolojinin her türlü nimetinden faydalanacağız.

Rüzgar türbinleri belki küçük bir çözüm olabilir ama yeterli değil. Bir rüzgar türbininden yılda en fazla 3000 saat yararlanabiliriz.

İşi sağlam yaptıktan sonra nükleer santral kurulmalıdır bence.
 
Bugüne kadar çevreye zarar verebilecek özellikte 3 nükleer santral kazası olmuştur: 1) 1957 yılında İskoçya'da meydana gelen Windscale kazası; bu kazada reaktörün civarına bir miktar radyasyon yayılmakla beraber ölümle veya akut radyasyon hastalığıyla sonuçlanan bir olay meydana gelmemiştir. 2) 1979 yılında ABD'de meydana gelen Three Mile Island kazası; normal bir işletim arızası, ekipman kaybı ve operatör hatası ile kazaya dönüşmüş, ancak kısmi reaktör kalbi ergimesi meydana gelmesine rağmen reaktörü çevreleyen beton koruyucu kabuğun sayesinde çevreye ciddi bir radyasyon sızıntısı olmamıştır. 3) 1986 yılında Ukrayna'da meydana gelen Çernobil kazası; bu kaza insan ölümüne neden olmuş tek ticari nükleer santral kazasıdır. Kazanın nedenleri; operatörlerin güvenlik mevzuatına aykırı olarak santralda deney yapmaları sonucunda reaktördeki ani güç artışı ve santral tasarımında derinliğine güvenlik prensibine aykırı olarak, reaktörü çevrelemesi gereken bir beton koruyucu kabuğun bulunmaması olarak özetlenebilir.

diğer ülkelerde yerleşim yerlerinin çok yakınında kuruluan nükleer santraller var, güvenlik önlemleri alındıktan sonra kurulmalıdır tabiki...
 
Son düzenleme:
Herkesin fikrine saygım sonsuz diyerek soze başlıyorum. biz hala nükleer santral yapılsın/yapılmasın tartışmasındayız. İngiltere ve Fransa okyanusun ortasında nükleer elektrikle çalışan denizaltıları ile kaza yaptılar.(acaba neden yaptılar hic düşündünüz mü? cünki kullandıkları sistem radara yakalanmıyor eğer yakalansaydı okyanusta kaza yapmazlardı buda ayrı bir konu.) hey gidi güzel memleketim heyy. biz uyuyalım atı alan üsküdarı çoktan geçmiş.
 
Son düzenleme:
Amerika'da 110'dan fazla, Avrupa'da bir o kadar nükleer santral olduğunu unutmayalım. Hemen bazı meslektaşlarımız, bunlar eski teknoloji cevabını verecek olacaklardır, yatırımı devam eden santraller mevcut. Bu işi yapan firmalar iflas etmiş durumda değil. :)
 
Bütün dünya kullanıyor. Dibimizdeki bulgaristan bile .. Onlara sesini çıkaran yok bizim memlekette kurulacağı zaman ne hikmetse gırinpis denen kolpa örgüt ortaya çıkıyor ve eylem meylem yapıyor.
Arkadaşlar artık elektrik doğal gaz ile üretilmeye başlandı. %50 si doğal gazdan geliyor. Benzin zaten dışardan geliyor. Yarın bi gün savaş çıksa sadece bunları kesmeleri yeter. Adamlar mahveder bizi. Tabiki yandaş medya ve onların sözde aydınlerı karşı çıkacaklar.
üstelik bu enerji kaynaklarına yıldan milyarlarca dolar harcanıyor..

Benim yorumum.... Bu işe kim karşı çıkıyorsa vatan hainidir !!! veya onlara bilmeden destek oluyordur !!
 
Basın Açıklaması (18 Nisan 2007)


Metsamor Nükleer Reaktörü
Her biri 408 MW e güce sahip WWER-440 /230 tipi 2 üniteden oluşan Metsamor nükleer santralı, başkent Erivan yakınlarında, sınırımıza yaklaşık 16 km. uzaklıktaki Metsamor sahasında bulunmaktadır.
1993 yılında Ermenistan hükümeti enerji açığı gerekçesi ile 2. üniteyi tekrar açma kararı almış ve yapılan bazı iyileştirme çalışmaları sonrası üniteyi 1995'de devreye almıştır. Ermenistan elektrik ihtiyacının yaklaşık %40'ını bu üniteden karşılamakta olup santralın 2016 yılına kadar çalıştırılmasını öngörülmektedir.
Yeniden çalıştırılması kararı alınmasından itibaren Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) Metsamor reaktörüne ilişkin gelişmeleri izlemeye ve gerekli önlemleri almaya başlamıştır.
Olası bir nükleer kaza sonrası etkin müdahalenin önemli bir parçası, kaza ile ilgili bilgilerin zamanında ve doğru alınmasıdır. Bu amaç doğrultusunda Ülkemiz nükleer kazaların erken bildirilmesine yönelik tüm uluslararası sözleşmelere taraftır. İlaveten, komşu ülkelerdeki nükleer güç santrallarının yerleri ve meteorolojik koşullar da göz önüne alınarak, tamamen TAEK üretimi bir ulusal erken uyarı sistemi (RESA- Türkiye Radyasyon Erken Uyarı Sistemi Ağı) kurulmuştur. Bu sistem, 24 saat kesintisiz olarak çalışmakta ve Türkiye sathında kurulu 78 istasyon vasıtası ile bölgelerdeki radyasyon düzeylerini sürekli kontrol etmektedir. Havadaki gama radyasyonundaki artış uyarı eşik değerinin üzerine çıktığında sistem Ankara'daki TAEK Kriz Merkezini otomatik olarak uyarmaktadır. İstasyonlarımız Metsamor'a yakın bölgelerde yoğun olarak (14 adet) konuşlandırılmış durumdadır.
Metsamor reaktörünün etkilemesi mümkün bölgelerin düzenli takibi için TAEK ve diğer ilgili bakanlık, kurum ve kuruluşlar yaygın bir altyapı oluşturmuşlardır. Kars ilinde Kafkas Üniversitesi ile işbirliği içerisinde sürekli çevresel ölçüm ve değerlendirmelerin yapılacağı bir laboratuar 2005 yılında kurulmuştur. Halihazırda bu laboratuvarda toprak, bitki ve gıda örneklerinin analizleri yapılmaktadır. Çevre ve Orman Bakanlığı ve TAEK Metsamor'a yakın 4 ilimizden 6 ayda bir toprak ve yeraltı, yerüstü ve Şebeke suyu örnekleri toplamakta ve radyoaktivite analizleri yapmaktadır. Bu çalışma 2006 yılında 81 ilimizi kapsayacak şekilde genişletilmiştir. Ayrıca, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve TAEK işbirliği ile 2005 yılından itibaren 81 ilimizde bitkisel ve hayvansal gıda örnekleri toplanmakta ve radyoaktivite analizleri yapmaktadır.
Şimdiye kadar yapılan tüm radyoaktivite analizlerinde ve RESA istasyonlarının ölçümlerinde doğal seviyenin üzerinde bir radyoaktivite ya da radyasyon seviyesine rastlanmamıştır.

RESA İstasyonları: Halen işler halde 78 istasyon bulunmaktadır.
11.04.2007 tarihli Today's Zaman gazetesinde yayınlanan "Data shows increased radioactive leakage from Metsamor" başlıklı haber tümüyle gerçek dışıdır.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Başkanlığı . K
onturolsüz güç güç degildir bir toplum için faydalı olabilecek gelişmeler için mutlak bilimi kullanmalıyız . ateş yer yüzünün ilk içatlarındandı yıldırımlar sayesinde ögrenildi. kontrol edebildigimiz için çakmak olarak hepimizin cebinde var olmazsa olmaz durumunda. birşeye hayır demek o konuda cahilim demek yapıcı teklifin varsa onu istiyor fakat cekincelerinin biran önce ortadan kalkması gerek peki montajına soguk bakan halka nasıl sıcak buluş sunsun araştırmacı bürokratı oy peşindeyken nasıl kurulsun ileri teknoloji santraller. o santraller yoksa atom bombanda olmayacaktır .iran bugün uzaya balistik füzesini tek başına fırlattı amerika atom bombası yapmalarından niye korkuyor sovyetlerin eski teknoloji atom santrallarından ikisi ni irana kurdugu gündenberi iran nükliyel tehdit niye diyo niçin ? ya aslında siz kafayıda fazla takmayın nasıl olsa bürokratlarımız istesekte istemesekte bu işin en büyük malifi.
 
güneş ve rüzgar enerjisi dururken böyle bir tehlike göze alınırmı diye düşünmeden duramıyorum belki çok salakça şey düşünüyorum. ???

hayır salakça değil çok doğru bişey düşünüyorsun dostum biz mille olarak bunu hep yapıyoruz nedense güneş ve rüzgar bakımından en bereketli topraklara sahip olduğumuz halde nedense yada kim ne kadarlık bir rant elde edecekse artık sürekli saçma sapan yöntemlere başvuruyoruz hemde ülkenin en güzel doğal cennetinin ortasına kurmak kaydıyla ;)
 
Son balık öldüğünde son nehir kuruduğunda son ağaç kesildiğinde beyaz adam parayı yiyemeyeceğini anlayacak.
 
neden nükleer santrale karşıyız.ABD,avrupa .rusya, şimdi komşumuz iran nükleer santral kurdu.bütün bu devletler yıllardır kullanıyor.tedbir alırsan hiç bir şey olmaz.nükleer santrali sadece enerji içinmi düşünmek lazım. biraz uyanık olalım ilerisini düşünelim. elalem bu kadar bilimçsizmiki bu kadar yatırım yapıyor. neden iran' ın nükleer santral yapılmasına karşı çıkılıyor. millet olarak uyanık olmalıyız. bugünü değil yarınları düşünmeliyiz. herkes güç peşinde. neden bizim nükleer silahımız olmasın. bunu kabul edemiyorum. 6 milyonluk israilin varda Türkiyenin neden olmasın. saygılarımla.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,420
Mesajlar
917,501
Kullanıcılar
450,336
Son üye
emreaydin68
Geri
Üst