Nükleer Santral Kurulsun Mu?

bence kurulsun kurulmasın diyen ülkelere bakın hepsinin nüklüer santrali var vede yenilerine kurmaya çalışıyorlar neden onlar bize kurmayın derken kendileri kuruyor bir düşünün türkiyenin kalkınmasını istemeyenlerin sadece bir oyunu bütün santrallerin avantajları ve dezavantajları vardır bilmeden kimse bence yorum yapmasın sadece kulaktan dolma laflarla karşı çıkmayın derim biraz araştırın ben nükleer santral kurulsun diyorum türkiyenin gelişimi için
 
kurulmasın ben bu santrali işletebileceğimizden şüpheliyim.
 
Yorumlar şunu ortaya koyuyor.
İleriyi görebilen bilinçli , muhakeme yetenegi belli kraterlere ulaşan bir bölüm ,tamam kurulsun diyor. Bir başka kesim konuyu gerçekten bilmediginden kulaktan dolma veya bu bölümde yazılanlar gibi( laf olsun torba dolsun) diye yazan muhaliflerin yazılarına bakarak gerçekçi,hiçbir belge ve kanıta dayanmadan aklına ilk geleni o anki ruh haliyle yorumluyor . Gerçek şudur arkadaşlar.İyi bir olgu varsa size biri kendi menfaati ,çıkarı için o konu hakkında karalayıcı birşeyler söylerse öncelikle ona inanırsınız sonra peşin hükümle iyi düşünenlere muhalif olurkende heyecanlanırsınız adranalin size dahada ateşli muhalif yapar sonuç :

Önçe karşı oldugun konuyu araştır ,irdele muhakeme et + , - oranına göre doğruları gör sonra kendi doğrularını ilet işin kolayına kaçma .kötü dedigin şey bugün hayranlıkla baktıgın batının, yıllardır kulandıgı onun sayesinde güçlendigi teknolojilerini geliştirip zenginleşmesini sağladığı caydırıcılıgı ile DOKUNULMAZ ÜLKE konumuna getiren asal sebeblerden sadece birtanesi. ama EN BÜYÜGÜ .
bugün karşı çıkılan konu çocuklarımızın aciz , ezik , daha çok ezilen insanlar olarak yaşamalarına neden olaçaktır
 
Adamlarin 1950 lerde kurdugu santrallerde bile neredeyse hicbir kaza meydana gelmemis. O zamanin teknolojisiyle sorunsuz calistirmislar. Biz hala ulke olarak neyi
tartisiyoruz anlamiyorum.

Hem nukleer santral kurulmasi protesto ediliyor, hemde elektrigin, dogalgazin pahali olmasi,... (dogalgazin fiyatiyla ne alakasi var demeyin)

Bence en az 10 tane kurulmalidir. Hemde Turk firmalari tarafindan...
 
biz kurmayalım komşular kursun kar etsin enerjilerini sağlasın patlarsada bize zararı olsun varmı böyle birşey ya
kuracaz tabi türkiye de kurmayınca sanki risk yokmu
 
ben bu tür teknolojiye karşı değilim destekliyorum.fakat bu konuları iyi inceleyip değerlendirmek gerekir.önemli olan bizim yerli kaynaklarla ve yerli bilim admların bu çalışmayı yürütmesi.ne yazıkki dediğiniz gibi avrupalıların ve amarikalıların 1950 lerde kurdukları bu teknoloji halen türkiyede tartışma konusu.bunun nedeni türkiyede bu tür araştırmalar çalışmaların yapılmaması.bakın beğenmediğimiz iran nüklüer çalışmalar yapıyor, uzaya uydu gönderiyör ve bundan dolayı amerikanın dikkatini çekiyor.
diyelimki bügünün şartlarıyla bir santral kuruldu.yapımını yabancılar yapacağı için para dışarı çıkacak.hadi bunu geçelim santralde yakılacak olan atomu yani ham maddeyi yine yabancılardan alınacak.hadi bunuda geçelim yaktığın ham maddenin atıklarını imha etmek için yine yabancılara vereceksin.sizce burada kazanan kim oluyor.
evet bizim burada yapmamız gereken çok çalışıp avrupalılarla aramızda bulunan 50 yıllık o farkı kapatmaktır. gerisi zaten kendiliğinden gelecektir.
 
ÜLKEMİZDE NÜKLER santral kurulmadığında daha mı az tehlike ye maruz kalıyoruz.ÇERNOBİL örneği yakın tarihde karşımıza çıktı. başımızda ermenistan ın tarihi, virane denilebilecek santrali daha mı az tehlike yaratıyor.kurulmasının bize ne zararı olacak. patlayacaksa başka ülkede de patlar bize zarar verir,yada biz de patlar komşumuza zarar verir.gönül isterki dünyada hiçbir yerde bu tip kazalar yaşanmasın.önemli olan çağa ayak uydurmak için ne yapmalıyız.HER ÜLKEDE OLDUĞU GİBİ bizimde imkanlarımız ölçüsünde hertürlü enerji kaynağından yararlanmamız gerekir.
BENCEDE KURULMALI.
 
Kurulsun ama Patlamasın:D
Nükleer santrallar patlamaz (yani atom bombası gibi). isteseniz de patlatamazsınız.

çernobilde meydana gelen patlama (ki bu sadece çernobildeki gibi rbmk tipi nükleer santrallarda olabilir, onlar da kapatıldı), kızgın buharın kızgın grafitle teması sonucu açığa çıkan hidrojenin patlamasıydı. Bir de otomatik kontrol sistemleri (kısa süreliğine) devre dışı bırakılmıştı. Diğer santral tiplerinde bu da mümkün değildir.
 
Elektrik enerjimiz yeterli olmadığında Rusya'dan elektrik almıştık. Onların nükleer santralleri olduğu için şebekeleri bizimkinden daha güçlü. Enerji verilmeye başlandığı anda şebekemizi kontrol edemedik. Güçlü bir enerji sistemi için gerekli olan bir enerji türü. Bunun dışında uluslararası alanda sesimizi daha yüksek çıkarabilmemiz için gerekli olan bir tesis. Evet Çernobil'de çok kötü bir olay yaşanmıştır. Ancak bugün kullanılan her sistemin her ürünün yararlarının yanında zararları vardır. Fayda sözcüğün mühendislikte yararı zararından fazla olan anlamında kullanılır. Kontrolü elimizde olacağı için olumsuz yönlerinin olup olmaması bizim elimizdedir. Bu bakımdan muhakkak olması gereken bir tesistir. Tabiki iş ehline bırakılmalı.
...
 
Kurulmasın kardeşim cennet gibi vatanı toprağı kirletmeye hakkımız yok.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,331
Mesajlar
916,753
Kullanıcılar
450,173
Son üye
selmantufekci

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst