Mutfakta Elektrik Yok

ben o kadar bilgiye sahip deilim arkadaşım olsa zaten burda sizlerden yardım veya öneri istemezdim.ben gördüğümü ve sölenenleri sizle paylaşıorum belki başkasınında başına gelirde sizlerin önerileri sonucu sorunları çözülür die.yani bişey iddia ettiğim yok bilmediğim bir konuda zaten bunu yapamam.

kaçak elektrik olsa 2 senedir bu evdeyim çoktan bina ceza alırdı.zamanında bina boşken ödenmeyen 3-5 liralık faturalar ödenmeyince bi kaç kez saat söküldü götürüldü elektrik idaresinden yani böle bi durum söz konusu olsaydı kaçak elektrik olduğu anlaşılırdı.

dün elektrikçide öle şaşkınlıkla veya ilk defa görmüş gibi davranmadı ki bana da böle durumun olduğunu sölemedi.zaten anlattıktan sonra arızayı hemen panoya yöneldi ve ilk hamlesi ile sigortanın gevşek olduğunu buldu sıktı ve kontroller yaptı.ilk defa karşılaştığı bir durum deilmiş gibi davrandı yani.

___

sayaçların çeşidinide bilmiorum.dediğiniz sayaçları googlede aratarak resimlerdeki benzerliklerden öle dedim belkide dediğiniz sayaçtır.ev 2 sene önce yapıldı ve ilk alanlardan sayılırım.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
yok zaten kaçak değildir.kimse öyle bir şey demedi.
sadece uç bir ihtimalden bahsedildi.Neyse ki sorununuz çözüldü.zaten dediğiniz sık sık başımıza gelen bir şey.
 
bu gibi durumlarda yapman gereken mutfakta elektrik kesildğinde bi yol takip etmen gerekir ilk önce sayacın trifaze ise saat giriş çıkışlarını kontrol et monofaze ise gerek yok sonra sigorta giriş çıkışlarını buraya kadar sorun yoksa mutfağa giden linyende problem var dağıtım buatındada olabilir. başka bi yanıtı yok sana bi tavsiyem daha var lamba ile piriz fazlarını ayır.eğer çekebilirsen mutfağa bi faz daha çekebilirsin tek hatta yüklenmez ısınmayı önlersin..
 
mustafa abi emeğine sağlık bende senin gibi düşünüyorum olasılıkların hepside çok kötü bir iş bilirden tesisata bakmasını istemesi en doğru şey saygılarımla
 

Forum istatistikleri

Konular
128,253
Mesajlar
916,243
Kullanıcılar
450,074
Son üye
zedoq

Yeni konular

Geri
Üst