Mutfak tezgahında 3d printer

UT8ubUeXvBXXXagOFbXk.jpg

aldığım step motorlar çalışma gerilimi konusunda kafam karıştı

http://www.stepmotordriver.com/upload/file/8805bb9c801277eb304cf91b5845365e.pdf

burada rated voltage 3,7 yazıyor ben sürücüleri beslemek için 12 v lik güç kaynağı kullanmayı düşünüyordum yani 3,7 v ile mi çalıştırmam gerek bu motorları
O işiA4988 ler yada drv8825 lere bırak.
 
  • Beğen
Tepkiler: akg
Her ne kadar üstksttaki kullanmadığımız mutfak tezgahında yapsakta projeyi hanımın baskılarına dayanamayıp depoya indirdik gerçi bizim projede arpa boyu ilerlemiyor acemi plunca eksik siparişler oluyor eksikler gelince yeni eksik malum buralardan alsakta 1 e 10 fiyarlar şimdide kayış ve bikaç kablo elsik geldi onu bekliyoruz :)
Bu arada motor bağlantısı noktasında @togitogi ve @Yusuf&CNC yardımınıza ihtiyacım var bendeki motor bu
20160508_171141.jpg
Birçok bağlanyı şemasında mavi 2B kırmızı 2A yeşil 1A siyah 1B şeklinde
Ramps-with-DRV-8825.jpg
Bendeki motorların kablolarını ölçtüğümde mavi ile kırmızı kısa devre yapıyr yeşil ilede siyah yani kırmızı a isemavide a diye düşünüyorum biraz deneme yaptım yukardaki şemadaki gibi bağladım motor döndü ama çok garip ses çıkartarak umarım sürücüyü yakmamışızdır bu kabloların a1 a2 b1 b2 nasıl tespit ederiz
 
@akg bağlantıda sorun yok motor nodan aratınca 42hs40 üreticinin aynı bağlantıları verdiğini görürsün "mavi 2B kırmızı 2A yeşil 1A siyah 1B şeklinde" 1 2 demek yerine + ve - isimlendir maviyi a+ kabul edersen 2. sargıdaki b+ da yeşil say istediğin yönde gitmezse eksilerle artıları yer değiştir ama çapraz yapma.
1078176_1.jpg
 
  • Beğen
Tepkiler: akg
İki ayrı sargı var. İkişer ikişer RAMPS kartına bağlamanız gerekiyor. Bulmanın en kolay yolu, bir LED in bacaklarını iki uca değdirin ve motoru elinizle çok az çevirin, uçlar aynı sargıya bağlı ise LED yanacaktır.
 
@akg bağlantıda sorun yok motor nodan aratınca 42hs40 üreticinin aynı bağlantıları verdiğini görürsün "mavi 2B kırmızı 2A yeşil 1A siyah 1B şeklinde" 1 2 demek yerine + ve - isimlendir maviyi a+ kabul edersen 2. sargıdaki b+ da yeşil say istediğin yönde gitmezse eksilerle artıları yer değiştir ama çapraz yapma.
1078176_1.jpg

burda a ile b için bir kural varmı genelde aşağıdaki gibi şema görüyürum bu durumda
A+ red
A- blue
B+ black
B- green
images.png
 
Benim dediğim örnek içindi sen böyle yap.
 
bu ramps la bir türlü anlaşamadık motor kablolarını gruplandırdık sorun yok uno ve cnc shield almıştım ona taktığımda motorları çalıştırıyor fakat ramps bağlantısı yaptığımda motor tık edip duruyor hareket etmiyor power supply enerji kesiyor. acaba sorun güç kaynağındamı diye cnc panosundaki güç kaynağı ile denedim güç kaynağı kapanmıyor ama yine aynı motor tık edip duruyor sorun ne olabilir acaba
 
Bir seçenek de herşeyi Arduino üzerine kurmak. "CNC Shield V3" kartı ve yine açık kaynak kodlu GRBL yazılımını kullanarak CNC'de yapılabiliyor. Konu hakkında bilgim yok, sadece varlığını biliyorum.

cnc-shield-v3-png.30775


DRV8825 sürücüler bu karta da takılabiliyor. Çin malı kartın fiyatı 3$, Arduino UNO (3$ civarı) üzerine takılarak kullanılıyor, 3D yazıcı için kullanılan RAMPS kartı ise Arduino MEGA ile çalışıyor.

Ramps kartının Arduino UNO'nun sağlayabildiğinden daha fazla pine ihtiyacı var, bu nedenle MEGA'ya bağlamanız gerekiyor.

CNC Shield V3 ise Arduino UNO ile beraber satılıyor, teorik olarak MEGA ile de çalışması gerekir ancak pin yapıları farklı olduğu için uyumsuzluk olabilir. Sanırım yazılımın içinden pin numaraları değiştirilerek ikisi bir arada çalıştırılabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,864
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst