Mutfak tezgahında 3d printer

@akg Mesajımı 3d printer tabla yapmak için g-code paylaşabilirmisiniz olarak değiştiriyorum.

lmek_luu_serisi.jpg


z eksenleri için 12 lik mil kullanmıştım 4 adet luu 12 tutucu 4 adet olması gerekirken baskı yapan arkadaşa 1 adet sipariş vermiştim geri kalan 3 tanesini derlinden işlemeyi düşünüyodum ama daha makinayı sağlıklı çalıştıramadım g-codu aşağıda var bu 12lik rulman tutucu tabi önce kodda önce delikler deliniyor üstteki 4 adet 4mm matkap ucuyla spindel 8000 devir de daha sonra program duruyor 5lik 2 ağızlı uç takıp starta baarsanız devam eder kesme işlemine burdada ilerleme 1000mm/dk dalma 1mm devir 8000. dosya uzantısı txt bunu tab olarak değiştirmelisiniz. tabla derken katı modeli varmı sizde veya bildiğiniz adres. bende çok iyi sayılmam ama çizimi varsa birşeyler yapmaya çalışırım tabi cnc de kullanacağınız takım bilgileri olması gereken ilerleme hızı ve devir sayısı (keseceğiniz malzemeye göre)
ekteki g code da yanlışlık vardı ufak bir değişiklik yaptım son hali ekte
 

Ekli dosyalar

  • Z_AXIS_BEARING_HOLDER.txt
    31.1 KB · Görüntüleme: 4
4 nokta diğerinde de var ama burda 4 nokta için 8 mil var daha fazla parça daha fazla sorun, sorunu bulmak çözmek için daha fazla zaman kaybına eşit olduğunu düşünüyorum.
doğru parça sayısı nekadar artarsa sorun sayısıda artabilir maliyet gibi gönyelemek hizalamak eklemek gereken malzeme artacağı için ama stabilite ve hassasiyette artar diye düşünüyorum bu durumda. gerçi bu ilk denemem daha önce 3d printer yapmadım bu yüzden kıyaslama yapmamda pek sağlıklı olmayabilir. hele bir bitirelim Allah kerim :)
 
Ekteki linkte sanırım lazer kesim bir örnek var tabla için.
http://www.instructables.com/id/Building-a-Prusa-i3-3D-Printer/
Step1 'deki resimde görünüyor.
ASSEM1.JPG

söylediğim gibi ben bu işin acemisiyim malzeme işleme tecrübesi olması lazım biraz ama yinede birşeyler yapmaya çalıştım 6mm kontraplak mazlemeden 2mm uçla ilerleme 1000mm/dk 2mm paso ile (sanırım bu paso uç kalınlığından küçük olsa daha iyi olacak ) ucu 2 mm seçmemdeki sebep tek uçla bitsin iş diye delik çapları 3 mm den biraz büyük ama yazılar keserken sorun oluyodu 3mm yinde değişiklik yapılabilir. birde 90 derecelik dönüşlerde küçük talaşlar kalıcak sanırım, devir 8000 dosya ekini tab olarak değiştirmeniz lazım.
(birde Tİ 3D yazısında D nin orta kısmı düşüyor sonradan aklıma geldi burdada ufak bi değişiklik yapmak lazım sanırım )
 

Ekli dosyalar

  • ASSEM1.txt
    309.9 KB · Görüntüleme: 4
12V ile sorunsuz kullanabilirsiniz.
  • Elektroniğiniz uygun olsa, bu motorları 60 volta kadar besleyebilirdiniz.
  • Sürücü sınırları A4988 35V, DRV8825 45V.
  • Ramps 1.4 sınırı 14-15V.
  • Güç kaynağı 12V (sizin seçiminiz).

Yukarıdaki değerlerin hepsine birden bakılması gerekir, en düşüğü sizin sizin besleyebileceğiniz max voltaj değeri olacaktır.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,863
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst