Motor yavaŞ ÇaliŞiyor sebebİ nedİr?

Sayın morbeyaz arkadaşım !
Bir motora fazla akım verilemez. Motorun gücü ne kadarsa o kadar akım çeker, fazlasını çekmez. Yüksek amperli pil kullanırsanız sadece daha uzun süre kullanabilirsiniz. Motorun devrini arttırmak için voltajı arttırmak gerekir, fakat bu da tavsiye edilmez, motoru yakabilirsiniz.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Tüm cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim.
 
adıgın pılın cınsı aynı olsun eskısı nıkel cd ıse aldgın pıl nmh olmasın cunku aynı sarj aletıyle nmh pılı tam dolduramazsın bunun ıcın
 
morbeyaz ' Alıntı:
Sorunu çözdüm arkadaşlar. motorun bir ucuna, pilden gelen kabloda soğuk lehim varmış. Kaç kez uğraştım en sonunda birde uçların lehimini yeniliyeyim dedim. Düzeldi tabi. Başka bir başlık açmak istemiyorum. Onun için sizlere sormak istiyorum. Motora gelen enerjinin akımını yükseltirsek ne olur? Ben bu 1400mah pil yerine 2000mah taksaydım motor daha da hızlanırmıydı? Yoksa bir motorun akımını yükseltmek motora zarar verirmi? Motorlar fabrikasyon olarak belli bir akıma göremi yapılıyor?


Batarya kapasitesini arttırmak cihazın kullanım süresini arttırdığı gibi batarya ömrünüde uzatır. Eski bataryanızın kapasitesinden nekadar fazla ise yeni bataryanızın şarj süresi okadar uzar. 1300 ma batarya yerine 2000 ma batarya kullanırsanız 16 saatte şarj olan bataryanız 24 saate şarj olur. Benimkinde aynı bataryadan vardı yedek yeride vardı iki takım 2000ma lik alıp paralel bağladım. İki yıldır kullanılıyor performans maksimum.
Selamlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,316
Mesajlar
916,655
Kullanıcılar
450,150
Son üye
Sqnax

Yeni konular

Geri
Üst