MD542 Sürücü Arızası :(

incesuda oturuyorum makinada burda

- - - Updated - - -

siz hangi semttesiniz acaba
 
Ben merkezde oturuyorum. Şehrin tam merkezinde evimiz çarşıda :) :) Biraz uzaktaymış yine de yardımcı olurum tabi ki. Makinenin fotoğrafı falan var mı ?

Facebook adresiniz falan varsa oradan görüşebiliriz burada konuyu uzatmayalım mesaj kirliliği oluşmasın
 
Özel mesaj attım msn adresimi
 
evet haklısınız ekledim ama size geldimi bilmiyorum face mi gönderseniz acaba
 
banada mosved lazım ama ne gerekli seriyi nede eş değer bir seri mosved bulamadım. Bu tür ürünler sıkıntı oluyor.
 
Sorunu kökten hallettik :D 1 tane leadshine sürücü aldık oldu bitti. Bozulan sürücünün de derdi belli ismini google'a yazdığımızda bile çıkamayan F9N34N isimli mosfet. Piyasada ki mosfetlerin uymamasının sebebi N kanal P kanal uyuşmazlığı. F9N34N isimli P kanallı mosfet ve bunun muadili bir ürün bulamadık.
 
Merak ettim,Arızalı sürücüye voltaj verdiğinde ne gibi etki yapıyordu,hata lambası yanıyormuydu yoksa hiç biri mi yanmıyordu veya kısa devre miydi
 
Son düzenleme:
Şimdi şöyle bir durum oluşuyor. Sigortanın yakınlarında 0.5 ohm luk minnacık bir direnç var o ölüyor. Onun yerine 1 ohm luk drenç lehimledik(0.5 bulamadık) oda patlıyor. Sürücünün verdiği tepki ise şöyle. Motor çıkışlarını sökerek sadece elektrik veriyorum. Elektrik ilk geldiğinde yeşil lamba anlık yanıp sönüyor ve az önce bahsettiğim direnç ölüyor başka bir şeyde olmuyor. O drenç çalışmayınca da atmel işlemciye falanda hiç elektrik gitmemiş oluyor.
 
O zaman kesin mosfetlerde yanık var.Bende başka bir arızalı sürücü var onda mosfetler sağlam besleme transistörü arızalı.Değişik şekillerde arıza olabiliyor demekki,.senin sürücünün tamiri ile uğraşabilirim fakat kargo gitti geldi derken masraf çoğalır
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst