48v 1.5 a dc motoru 48v 1300ma sürücü ile istenilen devirde çalıştırmak mümkün mü?

Katılım
9 Tem 2017
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
32
Değerli ustalarım merhaba.Elektronikle amatör olarak ilgileniyorum araştırarak kendimi geliştirmeye çalışıyorum ama çok fazla bilgimin olduğu söylenemez.Elimde Delta 48v 1.5a 13800 rpm bir fan var.Bu fanı kasamın işlemcisini soğutmak üzere almıştım.Yine bu fanı beslemek üzere Powerlux plx-60 olarak bilinen 28-48v 1300mA led sürücüsü aldım.Led sürücüsü fanı çalıştırıyor ama fan elektrik süpürgesi gibi çok ses çıkarıyor.Elimdeki sürücüyü kullanarak bu fanı istediğim devirde nasıl kontrol edebilirim?

İnternetten 40v 10a pwm sürücü edindim.Edindiğim sürücü hem fanı kontrol edemedi hem de aşırı derecede ısındı bu yüzden geri iade etmek zorunda kaldım.Dc-dc converter kullanmayı düşünüyorum ama piyasada olanları 40v'tan fazla giriş gerilimi desteklemediği için elimdeki led sürücüsüyle kullanabileceğimden emin olamıyorum.Ek olarak led sürücüsünü multimetre ile ölçtüğümde 58v sonucunu görüyorum.

Herkese saygı ile selam ederim.Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Selamlar,
Led sürücünun verecehi maksimum akim 1300 ma olarak sinirlanmistir. Uclari bista olcerken gordugunuz 50 volt uzeri belki kalitesiz surucu olmasi yada elinizdeki olcu aletinin kalibrasyon bozuklugundan olabilir. Yada tru rmms bir olcu aleti olmadigindan.

Led sürücü trafosu 1300 ma i yakalamak icin fani bagladiginda 1500 ma veremeyecegi icin cikis voltajini dusurecektir. Bunu otomatik yapar. Siz bunu dirasidan ayarlayamazsiniz. Devresi acikta ise belki bir modifikasyon yapilabilir gormeden yorum yapamam. Yada led trafosu sabit akim guc kaynagi oldugu icin fan devrini dusurmek icin fana paralel sunni yuk baglarsaniz yani enerjiyi baska yerde kullanirsaniz faninizin devride dusecektir.

Eger led surucu epoksi gibi bir recineye daldirilmamis sa devresinin ve kontrolcusunun resimlerini ceker eklerseniz yorum yapabiliriz.

Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst