makinalara kaçak akım koruma roleleri baglanması hk.

akar61

Üye
Katılım
6 Haz 2009
Mesajlar
69
Puanları
1
Yaş
36
merhaba arkadaşlar sizlere sormak istediğim bir sorum olacak yeni kurulmakta olan fabrikamızda bulunan italyan yapımı 2 adet 154.5 KW'lık makinalarımız var bu makinaların projelerinde 3faz+fe yani toprak var mevcut ana dagıtım panosuna kaçak akım rolesi baglamk istiyoruz sizce nötr olmadıgı için kacak akım açarmı.saygılarımla kolaygelsin.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Buyuk güçlü makinalarda toroid akım trafosu kullanman gerekecek.Çalışma sistemi ise Ir+Is+It+N=0.toroid akım trafosuna röle bağlaman ve şalterde açtırma bobini olması gerekir
 
arkadaşım vermiş oldugun bilgilerden dolayı tşk ederim yanlız bu konuyu biraz açabilirmiyiz .
 
4 kutuplu şalterin çıkışına toroid akım trafosunu bağlıyorsunuz.Akım bilgisini röleye verdikten sonra kaçak akım olduğunda rölenin kontakları konum değiştiriyor.Siz bu kontakdan aldığınız sinyali iki şekilde kullanırsınız 1. direk olarak şalterin açtırma bobinini enerjilendirirsiniz 2.makina çok acil durumlar için acil stop kullanıyorsanız ve acil stoplar için emniyet rölesi bu çok acil durum stoplarına bu kontağı seri bağlarsınız.Emniyet röleside çok acil stoplara basıldığında ve ya kaçak akım olduğunda şalterin açtırma bobinini enerjilendirir ve makinanın enerjisini keser.
İnternette veya forumda toroid akım trafosu olarak aratırsanız yazdıklarım anlaşılır.Biz möller marka şalter ve röle kullanıyoruz.kodunu istersen veririm
 
arkadaşım verrmiş oldugun bilgiler için tşk ederim kodunu verirsen sevinirim peki şalterden 3 faz + toprak olarak giriş çıkış yapacagım dimi.
 
Şalterin 4 kutuplu olacak.Toroid akım trafosu bağımsızdır.Şalterin ayaklarına bağlamayacaksın.Şalterden çıkan 3faz+nötr trafonun içinden geçecek.ben sana rölenin kodunu yazacam.Şalteri sen makinanın gücüne göre seçeceksin.
Moeller IEC 947 EN 60947 / NFI 104-400/230 / DIN VDE 0660
 
arkadaşım bizim şu anda kullanacagımız makinaya nötr hattı gitmiyor çunkü makina nötrsüz olarak imaal edilmiş sıkıntı burada zaten. 3 faz+fe yani toprak sıkıntı burada anlayacagın.
 
Dengeli yüklerde nötr kullanmayan kaçak akım cihazları var .Eğer makinanızın yük akımları uygunsa bunları kulanabilirsiniz
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,850
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst