Led lamba sorunu

elinde düzgün çalışan partiden yok mu, ikisinin devrelerini karşılaştır. devrenin üst resmini ekleyecektin..
 
bp2857d Non-isolated Buck Offline LED Driver, senin devre buna benziyor:

1416283560-84176.jpg


senin sorunun o üç ayaklı görünen aslında iki ayaklı (tek ayak boşta) bobin değildir, entegre etrafındaki eksik yada yanlış takılmış bir eleman vardır diye düşünüyorum..
 
Basit bi sorun varda nasıl bulacam bilemedim. Devre üstünde havya ile oynayınca yanıyor meled sıkıntı yok 2-3 saat sonra tekrar fişe takıyorum aynı kısık yanmaya başlıyor. Parlak yandığında 180 v kısık yandığında 70v çıkışı var
 
Feedback bacagina bagli direnc varsa onu degistirirmisiniz.
 
Kısık yandığında devrenin ilk 220 volt ac girişindeki köprü diyotlardan birinde açık devre veya lehim temassızlığı bulunabilr, bu yönüyle de devreye bir bakmalısnız. Yani devrenin ilk redresör tarafında olan bir aksaklık açısından. Çünkü yarım alternanslı çıkışlı akım, 220 voltun dc.' ye tam doğrultulmasını engellediği gibi entegreden led beslenme voltajının çok düşük çıkmasına o an için neden olabilir. Kolay gelsin.
 
154 yazan 150k direnç eğer değeri artmışsa onu değiştirin. olmazsa 4 nolu pine bağlı küçük elektrolitik kondansatör var onu değiştirin 47 mikro 25 volt ile.
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar ne yaptıysam ben bunun arızasını bulamadım. Leh’imle oynayınca tam hallettim diyorum yanıyor 2 saat sonra tekrar takıyorum yine kısık yanmaya başlıyor acil halletmem gerekiyor. Ben Afyon’da ikamet ediyorum yakında olan arkadaş var mı gönderebilirmiyim bana yardımcı olabilirmisiniz.
 
Besleme gerilimi düzenli değil gibi görünüyor.

"154 yazan 150k direnç eğer değeri artmışsa onu değiştirin. olmazsa 4 nolu pine bağlı küçük elektrolitik kondansatör var onu değiştirin 47 mikro 25 volt ile."

Bunları denedinizmi.
 
Besleme gerilimi düzenli değil gibi görünüyor.

"154 yazan 150k direnç eğer değeri artmışsa onu değiştirin. olmazsa 4 nolu pine bağlı küçük elektrolitik kondansatör var onu değiştirin 47 mikro 25 volt ile."

Bunları denedinizmi.
Vallaha telefoncu tamircisi bi arkadaşım var ona söyledim gerekli işlemleri yaptım dedi dediğiniz parçaları değiştirdi. Düzelmedi dedi Benim elektronikte fazla Bilgim Yok ona inanarak olmadı diyorum

Onun bana dediği entegre arızası dedi entegre değişecek dedi
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,659
Kullanıcılar
449,943
Son üye
Ali4129

Yeni konular

Geri
Üst