Lazer Kazıyıcı ve Kesici Router (co2 tüplü)

Başıma geldi ama doğru tarafa fırladığı için sorun yaşamamıştım. :D
Allah korusun bazen doğru taraf olmayabilir dikkatli olun tanıdığımın başına geldi kafa tasını sıyırdı 15 dikiş atıldı. Kontrollerinizi en az 2 kere yapıp işe başlayın
 
Atakan cidden çok iyi olmuş bende bir benzerini yapmak isterim ileride ama neyi nereden alacağımı dahi bilmiyorum yardımcı olursan sevinirim.
 
olur tabi neden olmasın. parçalar basit.
sadece şase tasarımı yapmak ve üretmek lazım. gerisi tak çalıştır montaj yap.
 
Şu rulmanı bağladığın pleksiglass ve esnememesi için yaptığın hareket dışında bence örnek proje oldu. Klonlayabilirim artık.:) Uzun zamandır yapmanı bekliyorumdum. Örnek işlemlerini görürüz artık.
 
esneme rulmanların içinden geçen 8mm lik indüksiyonlu krom milin kendisinden ve rulmanın kalitesinden dolayı esniyor. rulman göbeği elle kontrol ederken içeride oynuyorsa içinden geçen mili de sağa sola oynatacak.
belki 8mm çapını büyüterek esneme oynama olayı daha az olabilir.

sonuçta spindle gibi düşünün, altında tek bir rulman olsaydı büyük ihtimal ilk işte param parça olurdu. milin her iki ucunda da olduğu için salınım olmuyor.
ben de eldeki imkanlarla kaliteli rulmanlarla bu şekilde yataklar yaparak içinden geçen milin salınımsız olmasını sağladım.
ucuna kayış dişlisi taktım ve kayışı gerdirdiğimde içeri doğru bir esneme eğiklik olacaktı. bu sefer hareket halinde kayış yerinde durmayacaktı.
minimum harcama ile maksimum verim oldu bence ve senelerce çalışacağına eminim
 
20171026_162436-jpg.41114

Senin şu ek plakayı bağladığın yer yerine, x eksenindeki sigmayı içten değil tıştan ve T uzun olacak şekilde yapsak. Rulman yatağını uzayan bu sigmaya bağlasak. Sigma üzerine panç ile geniş delik açıp,motoruda direk sigmaya arkadan bağlasak?
 
Senin şu ek plakayı bağladığın yer yerine, x eksenindeki sigmayı içten değil tıştan ve T uzun olacak şekilde yapsak. Rulman yatağını uzayan bu sigmaya bağlasak. Sigma üzerine panç ile geniş delik açıp,motoruda direk sigmaya arkadan bağlasak?
hiç bir şey anlamadım
sen x ekseninden mi bahsediyorsun ?? lazer kafanın sağa sola gittiği eksen ??
yoksa bu rulman yatağı yaptığım şeylerden mi anlamadım
 
anladım
şimdi bu tür tasarımlarda kullanılan malzemeler hep küçük malzemeler.
kayışlar bile sanırım 4-5mm kalınlığında. benim kullandığım kayış 15mm içinde çelik tel örülü çok kalın bi kayış. bu kayışın ayarı bile işkence. tam ekseninde olmazsa dişlilere takılıyor.

videodaki gibi bir tasarım gayet şık güzel taşınabilir bir tasarım olmuş ama dediğim gibi biraz büyük makinelerde hem piyasadan bulabileceğimiz rulman sigma vs parçalar ile en iyi şekilde en ucuzu imal etmek anca bu şekilde oluyor. ama tabi siz motoru başka yöne takarsınız kişiden kişiye farklılık gösterebilir.

solidworks tasarımını da paylaşacağım yakında

@cevdetfaik
bu arada bir şey dikkatimi çekti
bu linkteki ürünleri yapan firma da kontrolör olarak arduino tarzı kart kullanıyorlar.
daha önce konunun içinde biraz açıklamıştım rastering özelliğini.
hatta resimle çizmiştim. @redbutterfly1979 da hatırlar
bunda da aynı sıkıntı var.
rastering bu şekilde olmaz.
Ekran Alınaatısı.PNG
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,371
Mesajlar
917,072
Kullanıcılar
450,244
Son üye
halilsezen

Yeni konular

Geri
Üst